Силни ветрове до края на днешния ден в много места

...
Силни ветрове до края на днешния ден в много места
Коментари Харесай

Внимание! Силен вятър до края на деня

Силни ветрове до края на днешния ден в доста места от страната, сочи прогнозата на синоптиците.

Още през нощта вятърът в страната се ориентира от северозапад и стартира да се усилва, изключително в планините, където краткотрайно беше ураганен. Поривите на Черни връх доближиха 122 км/ч.

До края на деня вятърът ще продължи да се усилва. В Дунавската низина и западната част на Горнотракийската равнина - краткотрайно до плевел. Обявен е сигнален жълт код за предстоящи пориви до 80 - 90 км/ч.

В околните часове облачността ще продължи да понижава, валежи ще има към момента тук-там в Южна България и по Южното Черноморие, а в Родопите и ще прегърми. Максималните температури ще са сред 19° и 24°, на морския бряг, където вятърът също ще е краткотрайно мощен, само че с посока от запад - към 20° - 21°.

Още вечерта вятърът ще стартира да отслабва и през нощта ще бъде към този момент сдържан. Ще бъде безоблачно с минимални температури в множеството региони на следващия ден от 9° до 14°, на морския бряг - малко по-високи.

 Максималните температури ще се покачат - сред 23° и 28°, малко по-ниски по Черноморието от 21° до 24°. Температурата на морската вода е 14° - 17°. Вълнението на морето ще бъде едва. Краткотрайни валежи ще има тук-там по северното крайбрежие.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР