Силни бури в Западна България нанесоха щети този понеделник. Във

...
Силни бури в Западна България нанесоха щети този понеделник. Във
Коментари Харесай

Силната буря остави населени места без ток в Монтанско и Врачанско, паднали дървета блокираха пътни артерии

Силни стихии в Западна България нанесоха вреди този понеделник. Във Врачанско най-пострадало довечера е село Рогозен. Хората дефинираха стихията като невиждана. Бурята траяла 15-ина минути, в началото се излял дъжд, след това почнала и канонадата от ледени топчета, които на моменти са били с величина сред орех и яйце, предава БТВ.

Паднали дървета блокираха пътни артерии. Поразени са покриви и прозорци на къщи, както и стъкла на коли. Почти цялата годишна продукция в дворовете е унищожена. Тепърва ще става явен размерът на вредите. А хората в Рогозен споделят, че за първи път се сблъскват с сходно злополучие.

Лятната стихия мина и през област Монтана, в която също важеше оранжев код за рисково време. Силният вятър повали дървета, скъса жици и остави обитаеми места без ток. Късното следобедно небе донесе ураганен вятър и проливен дъжд, тук-там - с градушка.

В Монтана канализацията не съумя да поеме голямото количество дъжд и обособени сектори останаха под вода. За водачите обаче прекосяването бе предизвикателство. Стихията повали дървета по пътя край селата Студено Буче и Доктор Йосифово, а скъсани жици провокираха повреди в електрозахранването. Без ток останаха няколко обитаеми места в монтанските общини Георги Дамяново и Бойчиновци, спирания имаше и в регионалния град. Аварийни екипи не престават работа за отстраняването им.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР