Силна гръмотевична буря се изви над столицата този следобед. Небето

...
Силна гръмотевична буря се изви над столицата този следобед. Небето
Коментари Харесай

Силна гръмотевична буря се разрази над София

Силна гръмотевична стихия се изви над столицата този следобяд.

Небето се обсипа стъмни облаци, звучат гръмотевици. Последва пороен дъжд.

На места улиците се трансфораха в реки.

За явлението имаше изидадени предизвестия. Жълт код за рисково време бе публикуван за съвсем цяла България.

Днес ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Около и след обяд на доста места ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици. Ще има условия за градушки. Значителни по количество ще са преваляванията в Западна и Централна България. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-североизток и с него ще стартира да нахлува студен въздух. Максималните температури ще бъдат сред 20° и 25°, в София 20°.

Атмосферното налягане едва ще се намали, само че ще бъде близо до междинното за месеца.

Над Черноморието облачността ще е забележителна, след обяд по южното крайбрежие купесто-дъждовна. Ще има превалявания от дъжд, тук-там и ще прегърми. Ще духа до сдържан североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат сред 16° и 19°. Температурата на морската вода е към 15°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни превалявания от дъжд, по най-високите елементи на Рила и Пирин – от сняг. На доста места ще има гръмотевични стихии и условия за градушки. Значителни по количество ще са преваляванията основно в Централна Стара планина. Ще духа слаб до сдържан вятър от юг-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 17°, на 2000 метра - към 10°.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР