Общинският съвет одобри създаването на фонд за социални дейности за

...
Общинският съвет одобри създаването на фонд за социални дейности за
Коментари Харесай

София дава пари на пенсионерите за театри , концерти и екскурзии

„ Общинският съвет утвърди основаването на фонд за обществени действия за пенсионери – отпускат се средства за визити на спектакъл, концерти, групови пътувания и други обществени интензивности по преценка на самите пенсионерски организации “. Това написа на персоналната си страница във Facebook общинският консултант и претендент за народен представител от ГЕРБ – Съюз на демократичните сили Георги Георгиев.

„ Грижата за възрастните хора е приоритет за нас от ГЕРБ – Съюз на демократичните сили. Те са тези, които са построили обществото, в което живеем през днешния ден. И е наш дълг да им осигурим почтени условия за живот, в това число и обществена интеграция, тъй като интензивният живот не трябва да свършва с пенсионирането.

Затова с огромна наслада споделям, че успяхме да осъществим стихотворец ангажимент в акцията за локалните избори – осигурихме по 4 000 лв. на година в допълнение финансиране на всеки от пенсионерските клубове в София. Така ще им се даде опция да провеждат повече обществени и културни действия.

Жалко е единствено, че ръководещите в СОС забавиха отчета ни от 07 декември до месец май, като без причини отхвърлиха един път предлагането ни в бюджета за 2024 година при гласуването му преди 2 месеца. Но с твърдоглавие и воля успяхме да убедим всички съветници и от втория път концепцията ни към този момент е подкрепена с единогласие.

Благодаря за топлото посрещане през миналата седмица на членовете на пенсионерския клуб в “Младост ”.

Благодаря на съвносителите на отчета – общинските съветници Татяна Георгиева/Tatyana Georgieva, доктор Антон Койчев и Miroslav Borshosh, които го опазиха в столичния парламент тази седмица и на сътрудниците от всички партии, които го поддържаха “.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР