Силите за специални операции (ССО) на украинските въоръжени сили съобщиха

...
Силите за специални операции (ССО) на украинските въоръжени сили съобщиха
Коментари Харесай

Украйна съобщи за неуспешна атака на Тендровската коса

Силите за специфични интервенции (ССО) на украинските въоръжени сили оповестиха за гибелта на военнослужещи от 73-и военноморски център за специфични интервенции в нощта против четвъртък . Руски военни телеграм-канали настояват, че спецназовците са се пробвали да извършат десант на Тендровската коса в Херсонака област , осведоми Би Би Си.

Според известие на Генералния щаб на украинските въоръжени сили, бойците са починали " при обезпечаване на напускането на главните сили на групировката след осъществяване на специфична задача ". Украинските въоръжени сили не разкриват детайлности.

Руският проправителствен канал Mash твърди, че украинските военни са се пробвали да се открият на Тендровската коса в окупираната част на Херсонска област с пет лодки . В резултат на борбата се твърди, че съветските военни са потопили четири лодки, петата е съумяла да изплува. Според Mash минимум 20 украински бойци са били убити.

Министерството на защитата на Русия заяви, че е отбило нахлуване на украинска диверсионна група от силите за специфични интервенции на Военноморски сили на Украйна, която се пробвала дебаркира в региона на Тендровската коса в Херсонска област.

" В резултат на къса борба четири лодки с десантчици бяха унищожени и потънаха, петата обърна посоката и потегли с висока скорост в противоположната посока. Загубите на съперника доближиха до 25 украински военнослужещи. Един военнослужещ е покорен ", прецизират от Министерството на защитата.

Тендровската коса е дълъг стеснен остров в Черно море покрай брега на Херсонска област. Руските военни издания пишат, че в случай че косата бъде завладяна, украинските въоръжени сили ще могат да обстрелват окупираната част от Херсонска област (дължината на острова е към 65 км) и северозападната част на анексирания Крим.
 Сирски: Украйна отблъсква съветските офанзиви, само че обстановката остава сложна
Сирски: Украйна отблъсква съветските офанзиви, само че обстановката остава сложна

Украинските сили са изтласкали съветските войски от село Орловка, западно от Авдеевка
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР