Силистра се присъединява към Националната кампания, посветена на Европейския ден

...
Силистра се присъединява към Националната кампания, посветена на Европейския ден
Коментари Харесай

Силистра се присъединява към Европейския ден на донорството и трансплантацията на органи

Силистра се причислява към Националната акция, отдадена на Европейския ден на донорството и трансплантацията на органи.

На 8 октомври 2022 година от 19.15 до 19.45 часа в зелено – цветът на донорството и трансплантацията, ще бъде осветена постройката на Общинска администрация Силистра. По същото време ще бъдат осветени и емблематични обекти в други регионални градове.
Кампанията се провежда всяка година от Съвета на Европа посредством Изпълнителна организация „ Медицински контрол “, взаимно с пациентски организации, лечебни заведения и общини. Тази година през интервала 7 – 16 октомври ще се проведат поредност от събития в цялата страна. Целта е да се отдаде дължимата респект към донорите на органи и техните фамилии. Инициативата е израз на признателност към медицинските експерти, ангажирани в процеса на донорство и трансплантация, както и да се увеличи публичната информираност за смисъла и смисъла на донорството и трансплантацията на органи.
В международен мащаб броят на донорските обстановки е извънредно непълен. В България към 15 септември 2022 година броят на чакащите за трансплантация български жители е 946. За същия интервал са осъществени 18 трансплантации.
Да бъдем солидарни с шанса за втори живот на нуждаещите се!
Нека дружно кажем: „ Да! За живот! “
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР