Силен вятър в комбинация с много високи температури е причина

...
Силен вятър в комбинация с много високи температури е причина
Коментари Харесай

Огненото бедствие на Родос продължава, 30 000 са евакуирани

Силен вятър в композиция с доста високи температури е причина за продължаващите пети ден горски пожари на гръцкия остров Родос. На места височината на огъня доближава 30 метра. Към 30 000 души са евакуирани от южната част на острова, в това число с военни кораби. Според спасителите в околните дни броят на евакуираните може да се усили. По публична информация на острова има 200 000 туристи.

Задимяването от пожарите е толкоз мощно, че е " мъчно да се диша ", споделя заместник-кметът на Родос Константинос Тараслиас. " За благополучие досега не сме изгубили нито един човешки живот ", акцентира той. Борбата с пожарите, за която оказват помощ и български огнеборци, се затруднява от духащите на острова мощни ветрове, които постоянно сменят посоката си. Засега изгледи бедствието да бъде овладяно няма.

На места в Гърция температурата надвишава 40 градуса, а дъждове не са валяли от дълго време. Синоптиците не дават обещание облекчение в околните дни и означават, че сегашният парещ интервал може да се окаже най-продължителният, откогато се вършат измервания на времето.

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР