Силен снеговалеж в Северна Англия принуди шофьорите да потърсят подслон

...
Силен снеговалеж в Северна Англия принуди шофьорите да потърсят подслон
Коментари Харесай

Снежната буря в Северна Англия причини хаос по пътищата

Силен снеговалеж в Северна Англия принуди водачите да потърсят заслон или да прекарат нощта в колите си, и докара до спиране на електрозахранването за повече от 2500 клиенти, оповестиха локални чиновници, представени от Асошиейтед прес.

Камиони заседнаха в снега, блокирайки автомагистрали, а водачите оповестиха, че са им били нужни часове, с цел да извършат къси пътувания, до момента в който други бяха принудени да намерят място за престой по маршрута си или в колите си.

" В момента в действителност имаш възприятието, че се разхождаш из Алпите или някой ски курорт ", сподели Харисън Уорд от региона Лейк Дистрикт в Амбълсайд. " Щом няколко автомобила спрат, катастрофират или бъдат изоставени, тогава всичко стопира ", добави той.

Ант Брет сподели, че е бил блокиран в колата си в продължение на 19 часа от събота следобяд, до момента в който е пътувал от Есекс до Къмбрия – пътешестване, което е трябвало да отнеме малко повече от 5 часа.

Аварийно-спасителната работа на Къмбрия съобщи, че е работила през цялата нощ, с цел да извади водачите от колите, затънали в дълбокия сняг. Полицейският контрольор на Къмбрия Анди Уилкинсън съобщи, че бурята е била по-сериозна от плануваното и хората бяха призовани през вчерашния ден да не пътуват до графството.

Училища, църкви и скаутска хижа бяха употребявани за обезпечаване на незабавен заслон на блокираните пасажери.

Над 2500 души останаха без електричество в Къмбрия , оповестяват от локалната електрическа компания.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР