Силен, искрен, сърдечен, до сълзи ... Понякога смехът ни завладява

...
Силен, искрен, сърдечен, до сълзи ... Понякога смехът ни завладява
Коментари Харесай

6 причини да се смеете всеки ден

Силен, откровен, сърдечен, до сълзи... Понякога смехът ни превзема непринудено и е мъчно да го сдържаме, даже когато така наречен " Бутон за самоконтрол ". Смейте се на глас и допустимо най-често, тъй като смехът е най-хубавият път към благоденствие и дълъг живот. 

Ето 6 аргументи, заради които би трябвало да се смеете всеки ден.

1. Смехът подмладява!

Смехът отпуска мускулите, които са напрегнати от напрежението. Мускулите на лицето, шията и раменете, стартират да работят. Те стават по-еластични - вследствие на това кожата става по-гладка. Когато се смеете, стомахът и гърбът ви също „ упражняват “. Сега знаете за какво се чувствате спокойни и освежени, откакто сте гледали комедия в продължение на половин час.

2. Смехът прибавя съблазън!

Колкото по-радостни сте, толкоз повече притегляте погледа на противоположния пол. Усмихнатите, щастливи хора са просто по-секси - това е реалност! Смехът, който провокира сълзи, „ измива “ очите и овлажнява. Резултат? Те стават блестящи и излъчвате съблазън. Вие също сте по-уверени в себе си - както споделят учените - като ухилен човек не се оплаквате от полови проблеми.

3. Смехът тренира мускулите ви!

Ефектът от смеха може да се съпостави с аеробните извършения. Сърцето стартира да бие по-интензивно - до 120 удара в минута. Дишате по-бързо от нормално и вдишвате 3 пъти повече въздух в белите дробове, с помощта на което можете да ги наситете с О2 по-добре. Кръвта циркулира динамично и по-бързо доближава до тъканите. Също по този начин, сърдечният мускул я изпомпва по-ефективно. Хората, които се смеят доста, са по-малко склонни да имат сърдечни болести. Смеещата се диафрагма масажира черния дроб, стомаха и червата, което форсира храносмилането.

4. Смехът отстранява напрежението!

Чувството за комизъм облекчава стресовите обстановки, облекчава напрежението и даже оказва помощ за преодоляване на експанзията. Той намалява равнището на хормоните, причиняващи стрес, като в същото време усилва количеството на серотонин - хормон, който въздейства на нашето въодушевление, сън и държание. Добре отпочиналият човек работи по-ефективно и е по-креативен, тъй като мозъкът му действа по-добре.

5. Смехът покачва имунитета!

Смехът освобождава вещество, което укрепва имунната система, заради което боледуваме по-рядко. Силният смях покачва равнището на ендорфините, т.нар Хормони на щастието и те носят задоволство. Те също по този начин понижават чувствителността към болежка, например главата и корема. Имате ли „ сложни дни “? Флиртувай с гаджето си! Това ще ви накара да се почувствате по-добре.

6. Смехът е ЗДРАВЕ!!!

Учените удостоверяват, че с цел да се радваме на положително здраве, би трябвало да избухнем в смях най-малко няколко пъти дневно. Когато се смеем, мускулите на лицето, гърдите и гръбначния дирек работят интензивно. Смехът форсира храносмилането и затова отслабва.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР