Силен човек от Продължаваме промяната изрази мнение по актуални за

...
Силен човек от Продължаваме промяната изрази мнение по актуални за
Коментари Харесай

Арабаджиев, ПП: Ако ГЕРБ желаеха да сме в еврозоната, да са го направили

Силен човек от " Продължаваме промяната " изрази мнение по настоящи за страната стопански тематики.

„ Този 6,4% недостиг още не сме го видели. Досега служебният кабинет ни плаши предизборно с огромни дефицити и не сме видели никакъв план на Закон за държавния бюджет. Прогнозно планирахме Брутният вътрешен продукт на страната по 181 милиарда, последната прогноза на МФ – 184 милиарда Ние казахме, че бюджетът на страната е недооценен като БВП (БВП) и като доходи. Ако се резервира този бюджет по 184 милиарда за т.г. ще има средства в страната задоволително – и за обществена политика, и за недостиг от 3% ”.

Това разгласи Искрен Арабаджиев, народен представител от ПП-ДБ, пред NOVA NEWS.

„ Едната операция, която се пробват да създадат от Министерството на финансите, е недостиг на касова основа. Истинският недостиг, който би трябвало да се гледа, е на начислена основа ”, сподели Арабаджиев и изясни, че м.г. не е имало недостиг на касова основа. За тази година чакаме да финишираме с недостиг под 3%, сподели депутатът.

Той разясни, че желае инспекция дали са направени заплащанията за пътните компании, строили с липса на 1/3 от асфалта и дали има спад на събираемостта по отношение на предходната година.

„ Ние държавно управление на ГЕРБ с първия мандат няма да подкрепим. Ако ГЕРБ желаеха да сме в еврозоната, да са го създали ”, безапелационен бе той, написа epicenter.bg.

За претекстовете на неговата коалиция, която няма да поддържа кабинет от ГЕРБ, той изясни: „ Борим се против политиката на феодализация, на скупчване на ресурсите в няколко компании, увеличение на неравенството и изтриване на междинната класа ”.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР