Сигурността на ваксините не е нещо, което трябва да подлагаме

...
Сигурността на ваксините не е нещо, което трябва да подлагаме
Коментари Харесай

Няма съмнение в сигурността на ваксините

" Сигурността на имунизациите не е нещо, което би трябвало да подлагаме на подозрение ", каза пред БНР доктор Мария Петрова - юрист по здравно право и добави, че би трябвало да се прави разлика сред наложителна и целесъобразна имунизация.

" Обществото се тормози от бързата изработка на ваксини, само че не съм сигурна до каква степен изобщо е осведомено с възникването на имунизациите и не знае какъв брой време трае създаването на една ваксина ", уточни адвокатката.

По думите на адв. Петрова България е член на Европейски Съюз и не е належащо нещо, което е утвърдено от Европейската организация по медикаментите, да минава стадии на изпитване и у нас:

" Голите подозрения и изказаните отзиви, които не се базират на научни доказателства или някакви публични документи, в случай че се разяснява правният темперамент на процедурата, са просто едни отзиви, които всяват в допълнение ужас в обществото ", разяснява тя изразена позиция на Андрий Чорбанов по БНР.

" Ако имаме повече от една ваксини, би трябвало да сме наясно защо работят, разрешава ли положението на индивида да бъде имунизиран, какви са плюсовете и минусите на съответната ваксина. Това ще реши доктор. Решението ще се вземе след осведомен избор на жителя ", изясни адв. Петрова и още веднъж акцентира, че никой няма да бъде каран принудително да се имунизира.

Според нея не е от решаващо значение дали обществата ще бъдат имунизирани това дали са имунизирани политическите водачи, стоящи отпред на съответните страни, тъй като става дума за свободен персонален избор.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР