Сигурността на Gmail винаги е била едно от основните предимства

...
Сигурността на Gmail винаги е била едно от основните предимства
Коментари Харесай

Опасност в Gmail. Измамници започнаха да заобикалят защитата на услугата

Сигурността на Gmail постоянно е била едно от главните преимущества на услугата за е-поща на Гугъл. Сега стана ясно, че една от неотдавна въведените функционалности за сигурност на платформата се употребява интензивно от измамници.

Миналия месец Gmail вкара сини отметки за инспекция, с цел да отбелязва потребителите, които са удостоверили самоличността си. Това изобретение би трябвало да ви помогне да разберете дали обещано известие е пристигнало от законен източник или е изпратено от измамници. Например известията от компании, маркирани със синя отметка, не би трябвало да будят съмнение, защото подателят е тестван.
-->
В реалност не всички имейли със синя отметка са надеждни. Изследователят на осведомителната сигурност Крис Плъмър твърди, че измамниците са намерили метод да заобиколят този способ за сигурност. За да го потвърди, той разгласява скрийншот на известие от машинация, която твърди, че е от UPS. В известието получателят се приканва да кликне върху връзка, с цел да удостовери данните си, преди да получи пратката.

Изследователят се е свързал с Гугъл, с цел да заяви за казуса, само че в началото чиновниците по сигурността не са приели съществено изказванието му. Скоро обаче отчетът, че измамниците могат по някакъв метод да излъгват системата за инспекция на Гугъл, привлякъл вниманието на интернет потребителите. На този декор Гугъл разгласи, че стартира следствие, вследствие на което казусът ще бъде отхвърлен.

Ако имате поща в Gmail – продължавайте да я ползвате с нараснало внимание.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР