Сигурността, борбата с тероризма и безопасността на руските туристи, идващи

...
Сигурността, борбата с тероризма и безопасността на руските туристи, идващи
Коментари Харесай

Борисов се видя с Чайка, ден след Русия е противник

Сигурността, битката с тероризма и сигурността на съветските туристи, идващи у нас.

Това са някои от тематиките, които дискутираха министър председателят Бойко Борисов и съветският основен прокурор Юрий Чайка. На срещата в Министерски съвет участваха също българският сътрудник на Чайка Сотир Цацаров и съветският дипломат у нас Анатолий Макаров.

Анализ: България може да е "троянски кон " на Русия в Европейски Съюз и НАТО

Скандал с Русия: Чайка, вън от Европа! Цацаров разяснява

Чайка е на посещаване у нас, като той и Цацаров към този момент подписаха стратегия за съдействие сред прокуратурите на България и Русия. Тя ще включва продан по въпросите на противодействието на тероризма, битката с радикализацията и екстремизма, както и противодействието на транснационалната проведена престъпност.

В своя диалог с Чайка Борисов е благодарил на службите на двете страни за обезпечаването на спокоен сезон за съветските туристи у нас. Премиерът е изтъкнал, че от взаимна изгода за България и Русия ще е развиването на търговско-икономическите връзки сред двете страни.

Срещата на Борисов с Чайка идва единствено ден, откакто министър-председателят съобщи, че за България, като член на НАТО, Русия е боен съперник и отбранителната ни теория е ориентирана против дейностите на Москва.

Наред с това обаче министър председателят посочи, че страната ни би трябвало да работи за политическо и икономическо съдействие с Кремъл, както и за отпадане на глобите на Европейски Съюз против Русия.

Коментарите на Борисов идват откакто в Народното събрание бе показан боен отчет, определящ най-голямата по повърхност страна в света за главен боен съперник на България.



Самата аудиенция на Чайка също е спорна. Тя провокира недоволството на някои публични прослойки, които отъждествяват основния съветски прокурор с авторитарността на ръководството на Владимир Путин.

Активисти на партията „ Да, България” през вчерашния ден залепиха надпис „ Чайка, вън от Европа” на един от надлезите на „ Цариградско шосе”, за обвинителят да го види по пътя от Летище София. Това обаче не се случи поради бързата реакция на управляващите, които отстраниха надписа.

Коментирайки недоволството Сотир Цацаров посочи, че визитата на Чайка е в границите на проект за съдействие, контрактуван от предшественика му Борис Велчев.



„ Когато правният ти опит е доста невисок, когато професионалният ти път е резултат от грантове на непознати фондации, когато политическата ти активност е резултат на същите тия грантове и на парите на двама-трима олигарси, какво друго ще ти остане, с изключение на да правиш тия заявления. Това е модел на държание, който си задължен да следваш, не го ли следваш, стопира спонсорството”, съобщи основният прокурор, като посочи, че не засяга водачът на „ Да, България” и някогашен правосъден министър Христо Иванов.

След днешната си среща с Борисов Юрий Чайка беше признат и от Патриарх Неофит.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР