Сигурно смятате, че сте факир в кухнята? Най-вероятно грешите! Ето

...
Сигурно смятате, че сте факир в кухнята? Най-вероятно грешите! Ето
Коментари Харесай

7 често срещани грешки, които правим в кухнята

Сигурно смятате, че сте факир в кухнята? Най-вероятно грешите! Ето някои от най-често срещаните неточности, които позволяваме в кухнята, неточности, които би трябвало да се заобикалят, в случай че желаеме да приготвим нещо в действителност вкусно!

Не е нужно да си мастър началник, с цел да приготвиш апетитен обяд или вечеря, просто би трябвало да спазваш някои характерни правила при приготвянето на храната. Не е належащо да разбъркваш при готвене храната дълготрайно, да готвиш единствено на ниска температура, не би трябвало да държиш портокаловия сок в хладилника; това са единствено част от непростимите неточности, които съвсем всеки прави в кухнята, неточности, които би трябвало да бъдат избягвани непременно, когато желаеме да приготвим вкусна храна.

1. Разбъркваш храната непрестанно

 7 постоянно срещани неточности, които вършим в кухнята

На всички ни се случва да прекалим с бъркането на храната, страхувайки се да не загори в тигана при пърженето. Освен в случай че не е ориз или крем, то това е изцяло неверен табиет, защото трансформира храната в каша.

2. Готвите единствено на ниска температура

 7 постоянно срещани неточности, които вършим в кухнята

Според мнението на множеството хора, употребяващи единствено ниските степени на котлона, храната по този метод се готви последователно и здравословно и резервира своите аромати и усети, само че в действителност не е тъкмо по този начин. Всяки тип храна има своите характерни условия за приготвене: да вземем за пример месото и рибата се нуждаят от високи температури, тъй че да се получи вкусен тен от външната страна и да останат сочни от вътрешната страна.

3. Разфасоване на месото по погрешен метод

 7 постоянно срещани неточности, които вършим в кухнята

Месото е една от тези храни, които постоянно не се подготвят по верния метод. Първо, парчето месо в никакъв случай не би трябвало да се реже по посока на мускулните нишки, тъй като по този метод откакто се сготви, стои по-стегнато и изсъхнало, не поема толкоз добре подправките и е по-трудно за нарязване и сдъвкване. Тайната, която го прави доста вкусна, е да нарежете парчето месо косо на влакната.

4. Съхраняване на портокалов сок в хладилника

 7 постоянно срещани неточности, които вършим в кухнята

Портокаловият сок е богат на витамини и е идеалната напитка за битка с настинки и грип, само че единствено в случай че се пие незабавно, откакто сте изтискали портокалите. Ето за какво е неефикасно да се съхранява в хладилника. В контакт с въздуха портокаловият сок ще загуби всичките си хранителни субстанции.

5. Използване на прекомерно малко лой при пържене

 7 постоянно срещани неточности, които вършим в кухнята

Когато употребявате малко лой за пържене, храната наподобява суха и въобще не е хрупкава. Разбира се, би трябвало да внимавате да не прахосвате повече от нужното ви олио, само че въпреки всичко би трябвало да употребявате задоволително и най-много то би трябвало да доближи до подобаващата температура, преди да потапяте храната в него.

6. Гответе прекалено много неща дружно

 7 постоянно срещани неточности, които вършим в кухнята

Една от най-честите неточности при готвенето е да напълните тигана с прекалено много разнообразни храни. Ако извършите това, освен че няма да постигнте вярната топлинна обработка на другите храни, само че и вие даже няма да имате опция да ги разбърквате отмерено по време на готвенето.

7. Спирате да следвате рецептата

 7 постоянно срещани неточности, които вършим в кухнята

Въпреки че през множеството време по-изкусните в готварството домакини употребяват съставки и количества съгласно техния опит и усет, за по-сложните ястия, е належащо да се следва рецептата до края, тъй че да се знае кои са нужните съставки за приложимост и другите стъпки, които би трябвало да следвате в нея. По този метод резултатът сигурно ще бъде безукорен.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР