Сигурно като мнозина други хора си мислите, че зелените домати

...
Сигурно като мнозина други хора си мислите, че зелените домати
Коментари Харесай

Вкусни супи със зелени домати

Сигурно като мнозина други хора си мислите, че зелените домати са предопределени единствено за изработката на зимнина, а в случай че са ви останали непотребни незабавно ги изнасяте на слънце, с цел да придобият по този начин стремежи за вас червен цвят и да ги употребявате за салата.

Целта ни не е да спорим с вас, само че желаеме да ви покажем, че могат да се подготвят и доста вкусни супи със зелени домати, а поради това, че наближаващата есен е сезонът и на сгряващите супи, и на зелените домати, в този момент е най-подходящият момента да ви предложим някои хрумвания.

Супа от зелени домати и целина

Това е евентуално най-лесната за осъществяване чорба от зелени домати, която също така е и доста вкусна. За нея са ви нужни единствено няколко зелени домата, 1 глава кромид лук, зеленчуков бульон ( за предпочитане домашен), бучка масло, брашно, черен пипер и сол.

Загрейте в подобаващ съд маслото и в него задушете нарязания на ситно лук. В същия съд запържете малко брашно и червен пипер при непрестанно безредие (червеният пипер прегаря доста бързо, тъй че бъдете предпазливи). Добавете бульона и пуснете да се варят за към 30 минути нарязаните на кубчета домати. При потребност прибавете още вода. След като всичко е съвсем готово, осолете на усет и за край прибавете ситно нарязаните листа целина доматената чорба.

Картофена крем чорба със зелени домати

 Кремсупа със зелени домати

Отново лесна и доста вкусна есенна чорба. Освен зелени домати за супата ще ви би трябвало и глава кромид лук, няколко картофа, бульон, скилидка чесън, масълце, сол и черен пипер.

В маслото запържете ситно нарязана глава кромид лук и скилидката чесън. Добавете бульона и нарязаните на кубчета картофи и домати. Подправете на сол. Оставете на спокоен огън до цялостното омекване на зеленчуците. Накрая прибавете черен пипер на усет и по избор малко ситно нарязан магданоз. Прехвърлете супата в кухненски робот или блендер или използвайте пасатор, с цел да я „ превърнете “ от елементарна чорба в крем-супа. Можете да я поднесете с чеснови крутони или див чесън.

Супа от праз и зелени домати

Това са все есенни артикули, от които можете да сътворите същински кулинарни шедьоври, както и истински супи и чорби. За последното ни предложение наред със зелените домати ще ви трябват и 1-2 стръка праз лук, 2-3 картофа, шепа ориз, още веднъж масълце, бульон и подправки по ваш избор.

 Супа с праз и зелени домати

В маслото задушете нарязания на кръгчета праз лук, прибавете нарязаните на кубчета зелени домати и най-после бульона. Осолете на усет и пуснете във врящата вода обелените и нарязани на кубчета картофи дружно с шепа ориз. След към 5- 10 минути намалете котлона. Когато всички зеленчуци и ориза са подготвени, подправете с мечтаните от вас подправки. Нашият съвет е да употребявате черен пипер и свеж магданоз или свежи листа от целина.

Ако не сте фенове на супите, може да приготвите лютеница от зелени домати, салата от зелени домати или кьопоолу от зелени домати.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР