Сигналите за проблеми с COVID зоните продължават. Болните трудно се

...
Сигналите за проблеми с COVID зоните продължават. Болните трудно се
Коментари Харесай

COVID зоните: Болните трудно се ориентират къде да отидат

Сигналите за проблеми с Коронавирус зоните не престават. Болните мъчно се ориентират къде да отидат. A лекари сигнализират и за компликации при изписването на безплатната им терапия.

Снимка: bTV

10 дни след позитивния си тест за COVID-19 Красимир Крумов към момента поддържа нараснала температура. Затова и взема решение да търси помощ - в някоя от Коронавирус зоните. Първите опити са несполучливи.

“Списъкът на уеб страницата е тотално недействителен. От три, които са ми в близката местност, и трите се оказаха, че нямат такава зона “, споделя Крумов.

Снимка: bTV

Четвъртият опит е сполучлив.

„ Много забавни въпроси задаваха. Защо съм там? Как съм научил за тях? Аз не съм техен контингент и кой ме е препратил ", продължава описа си мъжът.

Правят му обзор и фотография. Но когато схващат, че има и сърдечно заболяване, го препращат към две лечебни заведения. Избира по-близката - която е частна. Там също го преглеждат, само че против 191 лв..

„ Идеята е супер, осъществяването е непоносимо. По-лошо от несвършената работа е на половина свършената работа “, счита Крумов.

Снимка: bTV

От самите Коронавирус зони също сигнализират за проблеми.

„ Проблемите са свързани с това, че не можем да поемем целия поток, и второ - казусът с изписването на медикаментите. Има съпътстващо заболяване, което блокира за метода на изписване на медикаментите. При антикоагулантите би трябвало да има съпътстващо заболяване, с цел да бъде предписано това заболяване”, изясни доктор Лили Иванова, шеф на XXII ДКЦ.

Снимка: bTV
Пациенти й споделят и за различен проблем - мъчно откриват част от предписаните медикаменти. В същото време - рецептата няма по какъв начин да се извърши отчасти в една аптека, а по-късно - да се довърши в друга.

И до момента в който медикаменти за Коронавирус се търсят всеобщо - изпълнена рецепта за терапия по каса в аптеките, в които екипът ни ревизира, съвсем няма.

Справка на уеб страницата на здравната каса демонстрира, че Коронавирус зони към момента няма в Силистра, Търговище и Видин.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР