Сигнал в социалните мрежи, придружен със снимки на линейка в

...
Сигнал в социалните мрежи, придружен със снимки на линейка в
Коментари Харесай

Не е виц! Вози ли линейка зелки?

Сигнал в обществените мрежи, съпроводен със фотоси на кола за спешна помощ в София, предизвика  стихия от мнения. Хората го споделяха с догатката, че в колата за спешна помощ са натоварени зелки и се възмущаваха, че по време на здравна рецесия пациенти чакат, а кола за спешна помощ транспортира зеленчуци за зимнина.

Каква е истината? От „ Спешна помощ ” реагираха, че това е нечиста сделка и колата за спешна помощ, която е транспортна, е превозвала биологичен боклук, оповестява Нова телевизия.

„ Линейката не е превозвала зелки. Ако се огледа и съпостави мащабът на фотографията ще се види, че пакетите към вратата на колата за спешна помощ не са зеленчуци и напълно ясно се вижда щампата, обозначаваща рискови биологични боклуци ”, съобщи представителят на " Спешна помощ " Катя Сунгарска.

По думите й в началото фотографията е била възприета като засегнатост от всички работещи в здравната помощ, които знаят, че няма по какъв начин да се случи кола за спешна помощ да транспортира зеленчуци.

„ Това е кола за спешна помощ, която е бракувана по избрани механически параметри. Тя се употребява единствено и само за транспортиране на рискови медицински боклуци. Това е транспортната кола за спешна помощ на „ Спешна помощ ” София. В съответния случай тя транспортира сходни боклуци единствено за последните 24 часа и по тази причина е толкоз натоварена. Линейката е доста натоварена всеки ден. Сигнализацията й е непокътната, тъй като колата за спешна помощ е длъжна да алармира, че транспортира рискови боклуци и останалите водачи на пътя би трябвало да се пазят ”, уточни Сунгарска.

По думите й в рисковите медицински боклуци попадат защитни дрехи, спринцовки и ампули различен характерен отпадък. „ Линейката е заснета  на път към екарисажа на „ Александровска ” болница ”, съобщи представителят на „ Спешна помощ ”- София.

Натискът върху „ Спешна помощ ” е измършавял леко след въвеждането на ограничаващите ограничения. „ За съпоставяне – преди локдауна повиквания та са били към 600 за 12-асова промяна. За вторник – незабавните медици са се отзовали на към 380-400 сигнала ”, уточни Сунгарска.  По думите й няма дефицит на коли предвид на приемането във вторник на още 10 нови коли за спешна помощ.

„ За страдание няма по какъв начин да компенсираме дефицита на екипи, тъй като това е проблем, който съществува от години и няма нищо общо с пандемията. Колегите се разболяват. А преди дни изпратихме и третия си сътрудник, който изгуби борбата с COVID-19. Медиците, преболедували вируса, незабавно се връщат на работа, само че не се знае до по кое време ще издържим ”, съобщи тя.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР