Сигнал срещу Костадин Костадинов е подаден от БОЕЦ, които подадоха

...
Сигнал срещу Костадин Костадинов е подаден от БОЕЦ, които подадоха
Коментари Харесай

Напрежение! БОЕЦ в скандал с Костадинов

Сигнал против Костадин Костадинов е подаден от БОЕЦ, които подадоха и сигнала за Къщата в Барселона.

БОЕЦ настояват, че "  На 17 юни 2022 година Костадин Костадинов — ръководител на политическа партия “Възраждане ” — в свое изявление от трибуната в залата на Народно заседание назова протестиращите пред постройката в поддръжка на Никола Минчев “фашистка сган “.

След успеха над фашизма през Втората международна война и публичността към зверствата, осъществени през време ръководството на фашистките държавни управления, терминът фашист стартира да се употребява като пейоративна дума. Пейоративни (дерогативни) са думи или изрази, изразяващи негативна оценка, те имат афектиран и отрицателен резултат, т.е. те показват омаловажаване, пренебрежение или неприязън от страна на говорещия. С други думи — използването в обществена тирада на думата “фашист ” по адрес на лица и голям брой хора, които нямат общо с фашизма като радикална националистическа политическа идеология, се явява тирада на ненавист по отношение на тях.

Правото на митинг на жителите се реализира посредством събрания, манифестации и митинги — те са метод за изложение на отзиви, възгледи и мнения по въпроси от политически, стопански, обществен или различен темперамент посредством слово, плакати и по различен подобаващ метод.

Правото на митинг е закрепено в Конституцията на Република България и в Закона за събранията, митингите и манифестациите, и жителите не могат да бъдат преследвани и наказвани за образуване и присъединяване в събрания, манифестации и митинги.

Няма по какъв начин присъединяване на жители в митинги, манифестации и демонстрации да ги прави “фашисти ”, още повече че по време на съответното събитие на 17 юни 2022 година не са развявани фашистки флагове, не са визуализирани сходни знаци и не са били прокламирани речи и апели с фашистки или различен сходен темперамент. "
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР