Сигнал срещу депутата от „Продължаваме промяната“ Константин Бачийски е заметен

...
Сигнал срещу депутата от „Продължаваме промяната“ Константин Бачийски е заметен
Коментари Харесай

Депутат на Киро и Асен замесен в измама: Заплашвал бизнесмен. Полицията отказва разследване

Сигнал против депутата от „Продължаваме промяната“ Константин Бачийски е заметен под килима от полицията в Бургас. Това написа в имейл, изпратен до публицистичната поща на организация ПИК.

Служителите на Министерство на вътрешните работи отказали да проверяват Бачийски за подозрения за осъществени измами с биткойни в края на 2018 година и първата половина на 2019 година По това време Бачийски е ръководител на партия „Средна европейска класа“ и общински консултант от партията в Бургас.

Освен политик, по това време актуалният народен представител на Кирил Петков и Асен Василев е бил и притежател на компания за рандеман на биткойни.

В сигнала на забърканите лица, изпратен и до MBP, и до прокуратурата, се твърди, че в края на 2018 година Бачийски предлага на предприемача Владислав Пенев да закупи програмен продукт, с който по думите му добивът на биткойни можел да се усили до 6 пъти. Бачийски сложил и изискването да му бъден даден отдалечен достъп до машините за рандеман на биткойни с цел да може да конфигурира софтуера и да го сервизира. Цената за софтуера за една машина била 500 $ и 10% отстъпка за дилър. Печалбата следвало да се заплаща от „ Спейс пул“ ООД – сдружението, за което работел Бачийски. „ Спейс пул“ ООД е благосъстоятелност на Игнат Георгиев Андровски — с 50 % от капитала, Компютър маркет България – с 35 % от капитала и Силвия Райчева Сариева – с 15 % от капитала.

Тъй като Пенев решил офертата като атрактивна, дал достъп до една от машините си, с цел да му показват по какъв начин работи софтуерът. Начинът, по който била осъществена демонстрацията на софтуера, не разрешавал да се реши дали в действителност работи, само че притежателят на компанията се доверил на обясненията и обещанията на Константин Бачийски.

Така се стига до закупуването на 15 лиценза за софтуера, които Пенев оставил да работят с очакване, че добивът на биткойни ще се усили. За покупката получил фактура. След известно време закупил още 10 лиценза, който изобщо не проработили, като за тях не получил даже и фактура. Вторите лицензи заплатил с биткойни.

През февруари – март 2019 година Константин Бачийски съобщил на предприемача, че софтуерът се нуждае от профилактика и работата му ще спре за известно време.

През лятото на 2019 година, след многократни диалози сред двамата, Константин Бачийски споделил, че е склонен да сключат съглашение и да върне част от парите за неработещите софтуери.

Споразумението било подписано при нотариус, като на притежателя на компанията били възобновени парите за първите 15 лиценза, за които имал фактура. За вторите 10 лиценза, за които заплатил с биткойни, не получил заплащане.

В сигнала се споделя още, че Бачийски твърдял, че той бил единствено медиатор и нямал нищо общо със покупко-продажбите. От друга страна Владимир Пенев е безапелационен, че единственият човек, с който е имал сделки, това е Константин Бачийски.

Собственикът на компанията е уверен, че въпросният програмен продукт не работи и че става дума за машинация с пирамидална скица. Оценява своите загуби на 20 хиляди лв., а тези на клиентите си на към 100 хиляди лв.. Освен това присъединяване му в тази договорка е коствало и банкрута на бизнеса му.

Според данните в сигнала, изпратен до Министерство на вътрешните работи, Пенев на два пъти е бил заплашван персонално от Константин Бачийски един път в Бургас, и един път в София. За Да се отбрани, опитал да алармира полицията в гр. Бургас, като посредством свои прочут изпратил сигнал за измамата, на която станал жертва. Отговорът от чиновниците на реда в морския град бил да не се занимава с Бачийски.

След влизането на Константин Бачийски в Народното събрание, терзанията за Пенев напълно се увелиличи. Причината е, че предприемачът знае, че депутатът е непосредствен с Кирил Петков и Асен Василев, като с последния дори ходили дружно в Китай, където самият Бачийски бил показан от Aceн Василев на Румен Радев.









Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР