Швейцарският гигант за храни и напитки Nestle съобщи днес, че

...
Швейцарският гигант за храни и напитки Nestle съобщи днес, че
Коментари Харесай

Продажбите на Nestle са нараснали с над 9% през първите 9 месеца

Швейцарският колос за храни и питиета Nestle заяви през днешния ден, че продажбите му са нарастнали с 9,2% през деветте месеца до края на септември – от миналогодишните 63,3 милиарда швейцарски франка до 69,1 милиарда швейцарски франка (69,1 милиарда долара) и увеличи прогнозата си за данъчната година.

Органичният напредък, който не включва въздействието на валутните курсове и придобиванията, се е повишил с 8,5% и е обхванал множеството географски райони и категории макар компликациите поради инфлацията.

Растежът е бил 7,4% на развитите пазари и 10,2% на нововъзникващите.

Nestle е заложил на линията Purina PetCare, кафето и продуктите за детско хранене като мощни мотори на растежа.

Цените са се повишили със 7,5%, отразявайки забележителната инфлация.

Продажбите в Северна Америка са се нараснали с 11,2% и единствено с 1,7% в Европа, която има " сложна икономическа среда ", съгласно компанията.

Nestle България регистрира мощно показване за тримесечието с висок двуцифрен органически растеж от 11,5%, подсилен от растежа на продажбите в категориите Кафе, Детско хранене, Храни за домашни любимци и Нестле Профешънъл, оповестяват от локалния офис на компанията.

За данъчната 2022 година колосът чака растежът на органичните продажби да е към 8%, като предходните прогнози бяха в диапазона сред 7 и 8%.

Междувременно Nestle разгласи, че възнамерява да придобие марката Seattle's Best Coffee от Starbucks, оповестява ДПА. Двете компании са се споразумели да запазят конфиденциални изискванията на тази трансакция. Nestle се надява да завърши договорката до края на 2022 година Тя предстои на съответните нормални регулаторни утвърждения. 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР