Швейцарските гласоподаватели твърдо подкрепиха закона, стоящ зад COVID-19 пропуска в

...
Швейцарските гласоподаватели твърдо подкрепиха закона, стоящ зад COVID-19 пропуска в
Коментари Харесай

В Швейцария с голямо мнозинство подкрепиха COVID-19 сертификата

Швейцарските гласоподаватели твърдо поддържаха закона, изравен зад COVID-19 пропуща в страната на референдум днес, след напрегната акция, която показва невиждани равнища на неприязън, осведоми " Франс прес ".

Първите резултати от допитването демонстрираха, че към две трети от гласоподавателите са подкрепили закона, като откривателите на пазара GFS Bern предвиждат 63% поддръжка в богатата Алпийска република.

Полицията отдели седалището на държавното управление и Народното събрание в Берн в очакване на митинги.

Резултатите от 16 от 26-те кантона на Швейцария демонстрират, че 61,9 % са дали своят вот в поддръжка на закона при 64 % изборна интензивност.

Референдумът се организира, до момента в който новият COVID-19 вид " Омикрон ", систематизиран като " вид на безпокойствие " от Световната здравна организация (СЗО), раздруса страните и пазарите по целия свят.

Допитването се организира и в миг, когато броят на новозаразените с COVID-19 в Швейцария е повече от седем пъти по-висок, в сравнение с в средата на октомври.

Законът дава правното съображение за по този начин наречения COVID-19 документ, който демонстрира, че човек е имунизиран или се е възстановил от заболяването.

Противниците настояват, че документът, който се изисква от септември за достъп до заведения за хранене и други закрити пространства и действия, създавал система на " апартейд ".

Както в огромна част от Европа, в Швейцария е налице възходящ яд поради рестриктивните мерки, целящи преодоляване на пандемията, и натиска хората да се имунизират.

Но в страна, където референдумите се организират на всеки няколко месеца в атмосфера на учтивост и обмислен спор, възходящото напрежение към вота пристигна като потрес.

Полицията ускори сигурността към няколко политици, които са изправени пред поток от обиди и даже смъртни закани.

Кампанията се следи многократни митинги, постоянно водени от по този начин наречените " Freiheitstrychler " или " Звънци на свободата " - мъже, облечени в бели ризи, бродирани с цветя от еделвайс и с две огромни крави камбани, окачени на ярем, опрян на раменете им.

Някои от демонстрациите доведоха до насилствени конфликти с полицията, която употребила гумени патрони и сълзотворен газ, за ​​да овладее тълпите.

Мишел Кайлер, представител на групата " Приятели на конституцията ", която се опълчи на закона, сподели, че даването на такива пълномощия на държавното управление е " извънредно рисково за демокрацията ".

" Това, което е доста смущаващо, е, че този закон нарушава редица конституционни права, и по-специално член 10 за персоналната независимост с този Covid документ, който открива прикрита наложителна ваксина ", сподели тя пред Агенция Франс Прес след гласуването.

" Така че това е извънредно шокиращо за страна като Швейцария. "

Що се отнася до насилието към вота - което нейната група не утвърждава, тя сподели: " Правителството би трябвало да се запита дали не е отговорно за възможни ексцесии, като натиска хората до краен лимит с насилствени ограничения, които имат извънредно съществени странични вреди - - доста по-лошо от тази зараза - и добре, може би това подтиква хората да имат несъразмерни реакции. "

В неделните вестници швейцарският президент Ги Пармелин прикани повече хора да излязат, с цел да се имунизират.

Около 67 % от швейцарското население е изцяло ваксинирано, като други два % са получили първата от двете дози.

Проучване на Link Institute измежду 1300 души за вестник SonntagsBlick откри, че 53 % са за наложителната имунизация.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР