Украйна представи генерирана от изкуствен интелект /ИИ/ говорителка на име

...
Украйна представи генерирана от изкуствен интелект /ИИ/ говорителка на име
Коментари Харесай

Новата говорителка на украинското външно министерство е генерирана от ИИ

Украйна показа генерирана от изкуствен интелект /ИИ/ говорителка на име Виктория, която ще прави публични изказвания от името на външното ѝ министерство. Властите обявиха, че " за първи път в историята " ще употребяват цифрова говорителка.

Виктория Ши беше облечена в мрачен костюм в презентация, оповестена в обществените мрежи. Фигурата жестикулира и движи главата си, до момента в който приказва. Пресслужбата на външното министерство съобщи пред Агенция Франс Прес, че изказванията, дадени от Ши, няма да бъдат генерирани от изкуствен интелект, а " написани и тествани от същински хора ".

" Само образната част е тази, която ИИ ни оказва помощ да генерираме ", се споделя в изказването, заяви БГНЕС.

Украинският министър на външните работи Дмитро Кулеба изясни, че новата говорителка е " софтуерен скок, какъвто към момента не е направила нито една дипломатическа работа в света ".

Основната причина за основаването ѝ е " спестяването на време и запаси " на дипломатите, сподели той. Създателите на Ши са екип, наименуван The Game Changers, който също по този начин е направил наличие за виртуална действителност, обвързвано с войната в Украйна.

Името на говорителката е основано на думата " победа " и украинския термин за изкуствен интелект: штучний інтелект /ШI/. Външният тип и гласът на Ши са моделирани по действителен човек: Розали Номбре, певица и някогашна участничка в украинската версия на риалити шоуто " The Bachelor ".

Номбре е родена във към този момент следения от Русия град Донецк в Източна Украйна. Тя има 54 000 почитатели в профила си в Инстаграм, който употребява, с цел да разисква стандартите за украинците. За да се избегнат имитации, изказванията ще бъдат съпроводени от QR код, който ще ги свързва с текстовите версии на уеб страницата на министерството.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР