Швейцарската прокуратура преследва около 42,4 милиона швейцарски франка (45,5 милиона

...
Швейцарската прокуратура преследва около 42,4 милиона швейцарски франка (45,5 милиона
Коментари Харесай

Борческата BG връзка в Credit Suisse: Как кацнаха милионите нарко долари?

Швейцарската прокуратура преследва към 42,4 милиона швейцарски франка (45,5 милиона долара) като обезщетение от Credit Suisse в развой за пране на пари, който би трябвало да стартира на 7 февруари, заяви швейцарският федерален углавен съд, представен от Ройтерс.

Припомняме ви, че службата на основния прокурор повдигна обвиняване против банката през декември 2020 година след следствие на активността на българска незаконна група с присъединяване на борци от най-високо равнище, упрекнати в пране на облаги от трафик на кокаин, означи организацията.

" В Credit Suisse милиони кокаин кацнаха в куфари на колела. Двама банкери, двама българи и огромната банка ще бъдат съдени за пране на пари. Мрежата на незаконната група минаваше през Мартини, Женева и Монтрьо ", оповестява локалното издание " Льо Матен Диманш ".

" Но бягството му завърши ненадейно на украински паркинг предишния септември. Видео на локалната полиция демонстрира мъж с белезници. Този мускулест и татуиран обвинен не е какъв да е. Евелин Банев, прочут още като " Брендо ", " Игор " или " Ноно ", е наказан общо на 36 години затвор в три европейски страни ", написа още изданието.

Credit Suisse съобщи в отговор, че " безусловно отхвърля като безпочвени всички обвинявания по този завещан въпрос, повдигнати против нея и е уверена, че някогашният й чиновник е почтен ". Банката разяснява пред Ройтерс, че ще се пази пламенно в съда.

Уебсайтът на прокуратурата обаче оповестява, че Credit Suisse е упрекната за това, че не е подхванала всички нужни ограничения, с цел да предотврати пране на пари от страна на собствен чиновник.

Служителят, някогашен управител на Credit Suisse, е упрекнат за обработка на транзакции на стойност няколко милиона швейцарски франка сред 2004 и 2008 година, макар индикациите, че парите може да са с незаконен генезис.

Предисторията

Български герой, Credit Suisse и един от някогашните чиновници на банката са упрекнати в подкрепяне на изпирането на 35 милиона швейцарски франка (39 милиона долара) - пари от опиати, което, съгласно обвиняването, станало през втората по величина банка в Швейцария. За това писа Forbes на 17 декември 2020 година

Като клиент на Credit Suisse, българският герой (име не се оповестява, което типично за швейцарското законодателство, означи изданието) е съумял да изпере облагите на европейска група за трафик на кокаин през Швейцария.

Той бил подкрепят от някогашен чиновник в банката, който правел " специфични финансови покупко-продажби ", включващи недвижими парцели и други покупко-продажби, посредством които се перели парите от опиати, оповестиха тогава от швейцарската прокуратура.

Случаят е от началото на 2000 година

" С края на комунизма в България спортисти от най-високо равнище, лишени от финансова поддръжка, се насочиха към други източници на приходи ", оповестиха от Главната прокуратура в Берн.

Между началото на 2000-те и 2012 година един от тези спортисти, герой, откри печеливш приход от трафик на кокаин и пране на приходите му през швейцарски банки. Този причинител към този момент е наказан в няколко европейски страни, в това число в Италия през 2017 година за превозване на " няколко тона " кокаин от Южна Америка до Европа.

Между 2004 и 2007 година борецът подава приходите в сметки в швейцарски банки, преди да употребява парите за закупуване на недвижими парцели в Европа, написа още Forbes.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР