Швейцария разшири санкциите срещу Русия, присъединявайки се към 11-ия пакет

...
Швейцария разшири санкциите срещу Русия, присъединявайки се към 11-ия пакет
Коментари Харесай

Швейцария разшири санкциите срещу Русия, но отказа танкове на Украйна

Швейцария разшири глобите против Русия, присъединявайки се към 11-ия пакет ограничавания на Европейски Съюз, само че отхвърли да позволи износа на танкове " Леопард 1 " за Украйна в сряда.

Конфедерацията вкара глобите, признати от Европейски Съюз предходната седмица, както и всички предишни пакети от началото на войната.

11-ият пакет от европейски наказания забрани износа още софтуерни артикули, вкара транспортни ограничавания и лиши лицензите на медии и прибави над 100 лица и компании към описите за заледяване на активи.

 Забрани за кораби и камиони, стопират още медии: 11-и пакет от наказания против Русия влиза в действие Забрани за кораби и камиони, стопират още медии: 11-и пакет от наказания против Русия влиза в действие

Сред атакуваните от Швейцария са хора, компании и организации, които поддържат противозаконното депортиране на украински деца в Русия, се споделя в изказване на държавното управление. Те включват и членове на съветските въоръжени сили, водещи представители на следени от страната съветски медии и членове на наемническата група " Вагнер ", която провежда несполучлив протест предишния уикенд. Санкциите включват заледяване на активи и възбрана за пътешестване до и директно прекосяване през Швейцария, оповестява Ройтерс.

В същото време федералният съвет на Швейцария съобщи, че е отхвърлил настояването на швейцарската отбранителна компания Ruag за продажба на 96 съществени бойни танка " Леопард 1 A5 " за потребление в Украйна.

Такава продажба би била в несъгласие с акта за военни материали и би довела до промяна на политиката на неутралитет на Швейцария, сподели кабинетът.

Основанието за настояването на позволение за износа на немските танкове е че те се създават във Швейцария.

В послание към швейцарския парламент преди две седмици Швейцария е един от най-големите производители на оръжие и муниции в Европа.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР