Швейцария, която е известна с шоколадите, луксозните часовници, банките и

...
Швейцария, която е известна с шоколадите, луксозните часовници, банките и
Коментари Харесай

10-те най-щастливи нации в света

Швейцария, която е известна с шоколадите, първокласните часовници, банките и ски курортите си, е и най-щастливата страна в света, съгласно ново изследване, представено от BBC. Страната оглавява третия годишен международен показател на щастието, изготвян от Мрежата за решения за стабилно развиване (SDSN), която е самодейност на Организация на обединените нации. След Швейцария се подреждат Исландия, Дания, Норвегия и Канада.

Целта на отчета, който обгръща 158 страни, е да повлияе на политиката на ръководещите, отбелязва BBC. Проучването употребява данни на Gallup World Poll и взима поради категории като действителен БВП на глава от популацията, дълготрайност на живота в положително здраве, ниво на корупция и обществени свободи. Нарастващото благополучие се приема за прецизен измерител на обществения прогрес и за цел на публичната политика, се показва в отчета.

Все повече национални и локални управляващи употребяват данните и изследванията за благополучие в търсенето на способи, които да оказват помощ на хората да живеят по-добре, се отбелязва още в документа. Като цяло 70% от хората по света споделят, че са щастливи от живота си – при 60% през предходната година. Въпреки това, единствено 42% имат вяра, че идната година ще е стопански сполучлива за тяхната страна.

Ето и 10-те най-щастливи народи в света.
1. Швейцария
2. Исландия
3. Дания
4. Норвегия
5. Канада
6. Финландия
7. Холандия
8. Швеция
9. Нова Зеландия
10. Австралия

 10-те най-щастливи народи в света
Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР