Швеция победи Словакия с 1:0 в мач от група Е

...
Швеция победи Словакия с 1:0 в мач от група Е
Коментари Харесай

Швеция би Словакия и оглави групата

Швеция победи Словакия с 1:0 в мач от група Е на Евро 2021. Така шведите към този момент събраха 4 точки след равенството с Испания в първия мач и краткотрайно оглавиха групата.

Словаците остават с 3 точки и също имат шансове за класиране напред.

Първото полувреме мина в по-скучно движение, като играта се отвори повече след почивката.

Робин Олсен направи чудесно избавяне след удар с глава на Куцка. Секунди по-късно шведите дадоха отговор с центриране, засечено с глава от Аугустинсон, само че вратарят Дубравка направи ослепително избавяне. Последваха още две обстановки пред вратата на Словакия, само че ударите не откриха задачата.

Шведите несъмнено подвигнаха оборитите и започнаха да търсят успеха, до момента в който противникът им продължи да играе внимателно. Последва  опция за Исак, който превъзходно предоля няколко бранители и насочи прекрасен удар, само че Дубравка още веднъж бе на висота.

Младата звезда на шведите има заслуга и за гола, с който поведоха. . Той изведе чудесно влезлия като запаса Робин Куайсон, а вратарят на противника го събори в наказателното поле. Емил Форшберг бе прецизен от отсъдената дузпа и Швеция означи извънредно значим гол в 77-ата минута.

Това се оказа и решителното ппопадение в срещата.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР