Швеция не препоръчва ваксината срещу Covid-19 за деца на възраст

...
Швеция не препоръчва ваксината срещу Covid-19 за деца на възраст
Коментари Харесай

Швеция не препоръчва ваксините за деца между 5 и 11 години

Швеция не предлага имунизацията против Covid-19 за деца на възраст сред 5 и 11 година, оповестиха здравните управляващи на страната. Според тях изгодите от имунизацията не надвишават вредите от заболяването при най-малките, които нормално прекарват леко ковид.

„ Със знанията, които имаме през днешния ден и при ниските равнища на заплаха от съществено заболяване при децата, не виждаме ясна изгода от това да ги имунизираме “, сподели Бригита Бьорколм, представител на Здравната организация на Швеция пред Ройтерс.

Тя акцентира, че мнението може да бъде преразгледано при смяна на хода на пандемията или при поява на нови варианти на Covid-19. Децата от рисковите групи към този момент могат да получат ваксини.

Швеция записва над 40 000 новозаразени преди 2 дни, едни от най-високите равнища на заболеваемост от началото на пандемията, макар лимитираното тестване. Различното в тази вълна обаче е, че доста по-малко пациенти се нуждаят от интензивна грижа. Шведското държавно управление удължи 2 още 2 седмици ограниченията против разпространяването на ковид. Така заведенията за хранене ще работят със скъсено работно време, събитията на закрито ще се правят при по-малък потенциал. Обнадеждаващо е, че тези ограничения се чака да отпаднат след 9 февруари.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР