Шведската компания Volvo подготвя впечатляваща премиера на първия си модел

...
Шведската компания Volvo подготвя впечатляваща премиера на първия си модел
Коментари Харесай

Volvo вади на пазара компактен градски SUV

Шведската компания Volvo приготвя впечатляваща премиера на първия си модел в сегмента на градските компактни премиум SUV–та. Засега обаче още не е ясно по кое време тъкмо ще се състои тя. Самият автомобил и по-точно визията му, също е обгърната в цялостна мъгла. От Гьотеборг обаче настояват, че новият модел ще бъде сигурен, въодушевяващ и особено основан за дейния градски живот. Специално планиран да посрещне провокациите на модерния градски живот, ХС40 ще направи ежедневното пътешестване в града по-приятно и по-малко стресиращо. Неговите притежатели могат да разчитат на сигурност, съгласуваност и инфотеймънт технологии от най-високо равнище, познати от новите Volvo модели от серията 90 и 60 на шведския авто производител.

"XC40 е първият ни автомобил в този бързо възходящ сегмент и е основан с фокус върху динамичната градска среда. Новото ХС40 стъпва крепко върху постоянните обичаи на Volvo в сигурността и предлага на клиентите най-хубавите стандарти за сигурност, в комбиниране с елементарен за приложимост интерфейс и комфортни системи и услуги за съгласуваност ", съобщи Хакан Самюелсън, президент и основен изпълнителен шеф на Volvo Car Group.

ХС40 е първият автомобил, основан върху новата Volvo платформа Compact Modular Architecture (CMA), включваща богата гама от революционни технологии, показани за първи път в сериите 90 и 60, основани на Volvo платформата Scalable Product Architecture (SPA). Подходът на Volvo към сигурността и опита на потребителите се основава на философията, която в компанията назовават кръговрат на живота – непрестанно рационализиране на стандартите и технологиите, въодушевено от самите консуматори и действителния им живот.

ХС40 ще се предлага със системата за полуавтономно шофиране на Volvo – Pilot Assist, с най-новото потомство система за сигурност City Safety, с функционалност за сигнализация при отклонение от платното на придвижване, Cross Traffic Alert и 360-градусова камера, които подкрепят лидера при паркиране на тесни места. Тези и други съвременни технологии вършат ХС40 един от най-добре оборудваните компактни премиум SUV коли.

"Модерният градски живот изправя водачите и пешеходците пред редица провокации всеки ден. С ХС40 си поставихме за цел да понижим по този начин нареченото когнитивно натоварване на лидера. Докато нашите системи за сигурност и подкрепяне на ръководството засичат и интензивно предотвратяват евентуалните рискове на пътя, лидерът може да се отпусне и умерено да се наслаждения на шофирането в градска среда ", изясни Малин Екхолм, вицепрезидент, Център по сигурност във Volvo Cars.

"ХС40 е кола за поколението консуматори, които чакат цялостна съгласуваност и по тази причина направихме всичко в нея да бъде елементарно и комфортно за ежедневна приложимост ", съобщи Одгард Андерсън, вицепрезидент Автомобилни софтуери и електроника във Volvo Cars. "Също като по-големите SUV коли на Volvo – XC90 и ХС60, ХС40 ще бъде показан с инфотеймънт системата Sensus с познатия огромен тъч скрийн екран – интуитивна и лесна за приложимост, тя обезпечава достъп на лидера до редица функционалности и услуги ", добави Андерсън.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР