Шведската академия, която присъжда Нобеловите награди за литература, официално прие

...
Шведската академия, която присъжда Нобеловите награди за литература, официално прие
Коментари Харесай

Шведската академия прие оставката на четирима свои членове

Шведската академия , която присъжда Нобеловите награди за литература , публично одобри оставката на четирима свои членове , заяви в. " Свенска дагбладет ".
 
Това са Лота Лотас, Клас Йостергрен, Сара Стридсберг и Керстин Екман.

" В най-скоро време ще пуснем известие за медиите по отношение на тези оставки. Това са трима души плюс Керстин Екман. Тя отдавна не участваше в работата на Шведската академия и ние считаме това за задоволително съображение за нейното овакантяване ", съобщи изпълняващият длъжността непрекъснат секретар на академията Андерс Улсон в изявление пред изданието.
 
В най-скоро време би трябвало да се организира избор на новите учени , за да продължи естествената работа на институцията , в това число и изборът на новите лауреати на Нобеловата премия за литература.
 

Миналия месец Йостергрен, Лотас и Стридсберг подадоха заявки за овакантяване на състава на академията, а Екман беше изразила сходно предпочитание още преди този момент.
 
Шведската академия реши предишния петък да отсрочи присъждането на Нобеловата премия за литература за 2018-а с една година поради съкращаването на нейните членове и поради намаленото доверие към институцията в резултат на разразилите се кавги в нея.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР