Шуменската пътностроителна фирма Автомагистрали - Черно море освобождава 530 от

...
Шуменската пътностроителна фирма Автомагистрали - Черно море освобождава 530 от
Коментари Харесай

Автомагистрали - Черно море освобождава масово служителите си

Шуменската пътностроителна компания " Автомагистрали - Черно море " освобождава 530 от чиновниците си.

Причината - към момента неизплатените от страната 27,6 млн. лв., дължими за осъществения от компанията ремонт на автомагистрала " Тракия " през лятото на предходната година. До взимане на решение за крайната мярка с освобождението, действително на 70% от работещите във компанията се стига поради извънредно сложното финансово положение на " Автомагистрали - Черно море ".

" Нямаме повече благоприятни условия, считано от през днешния ден сме подхванали процедура по всеобщо редуциране на личен състав, с цел да могат хората най-малко да отидат на борсата ", съобщи финансовият шеф на компанията Петя Стоянова, представена от БТВ.

„ Парите ни свършиха, чиновниците чакат към този момент две заплати “, изясни Петя Стоянова.

" Хората напряко бедстват. В края на юни е завършило това строителство. Изпълнили сме го качествено и в период, само че към момента не ни е платено ", сподели тя.

По думите ѝ многократните опити за връзка с представители на държавното управление за изясняване на проблема са останали безуспешни.

" Провеждани са някакви диалози със заместник-министъра на финансите и с госпожа Антония Димитрова - народен представител от Шумен - споделят, че вършат каквото могат. Аз желая да запитам ръководещите: Това ли е смяната? Да унищожават едно от най-социалните сдружения в Шумен ", добави Асен Тодоров, шеф индустриална активност.

От компанията обявиха още, че възобновяват митингите си, като предстоят такива в Шумен и София.

Планирани са и протестни дейности в столицата на 22 март, а ръководителите на „ Автомагистрали Черно море “ са се принудили да молят за помощ и министър-председателя Кирил Петков в обществената мрежа. Отговор към момента нямат.

През декември предходната година се състоя следващ митинг на " Автомагистрали - Черно море " пред районното министерство. От края на април работещите в " Автомагистрали - Черно море " вършат опити да получат заработените средства за ремонта на правата от автомагистрала " Тракия " сред Чирпан и Стара Загора.

Предишните им митинги доведоха до резултати, откакто получиха на два пъти общо 19 милиона лв.. По думите им обаче към момента има неизплатени средства на стойност от близо 28 милиона лв..

В позиция на КНСБ, адресирана до президента, служебния министър председател и служебния министър на районното развиване се споделя, че " търпението е изчерпано ".

От ведомството преди към месец изнесоха данни за нередности при ремонта на правата. Според Виолета Комитова дейностите са вписани като настоящ ремонт, а не главен. По този метод гаранциите и контролът за строителството са понижени, а сметката е набъбнала двойно.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР