ЛОНДОН (АП) — Броят на екзекуциите, регистрирани в световен мащаб

...
ЛОНДОН (АП) — Броят на екзекуциите, регистрирани в световен мащаб
Коментари Харесай

Екзекуциите в световен мащаб скочиха миналата година до най-високия брой от 2015 г. насам, се казва в доклада на Amnesty

ЛОНДОН (АП) — Броят на изтезанията, регистрирани в международен мащаб предходната година, скочи до най-високото равнище от 2015 година насам, с внезапен растеж в Иран и на всички места Близкия изток, се споделя в отчет на Amnesty International, оповестен в сряда.

Правозащитната група съобщи, че е записала общо 1153 изтезания през 2023 година, което е нарастване с 30% по отношение на 2022 година Amnesty сподели, че цифрата не включва хиляди смъртни присъди, за които се счита, че са били изпълнени в Китай, където данните не са налични заради държавна загадка.

Групата сподели, че скокът в записаните изтезания се дължи главно на Иран, където управляващите са екзекутирали минимум 853 души предходната година, спрямо 576 през 2022 година

Екзекутираните включват 24 дами и петима души, които са били деца по време на осъществяването на закононарушенията, сподели Amnesty, добавяйки, че практиката е непропорционално засегнала иранското малцинство белуджи.

„ Иранските управляващи демонстрираха цялостно неуважение към човешкия живот...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР