Шумен. По обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Шумен 76-годишният

...
Шумен. По обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Шумен 76-годишният
Коментари Харесай

Окръжен съд - Шумен наложи наказание от 15 години затвор на мъж, убил своята болна съпруга

Шумен. По обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Шумен 76-годишният П.С. беше приет за отговорен за това, че съзнателно умъртвил брачната половинка си, която се намирала в безпомощно положение, изразяващо се в двигателни и речеви нарушавания, налагащи грижи, подкрепяне в дейностите на ежедневния живот и в приема на лекарствени средства - закононарушение по чл.116, ал.1, т.5 по отношение на чл.115 от Наказателен кодекс. Това оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Варна .

Мъжът призна всички обстоятелства и условия в обвинителния акт и делото против него се гледа при изискванията на кратко правосъдно разследване. Шуменският областен съд постанови наказване „ отнемане от независимост “ за период от 15 години, което подсъдимият ще търпи при първичен „ непоколебим “ режим.

В края на ноември 2020 година брачната половинка на подсъдимият, с която били разграничени от известно време, получила инсулт и потърпевша тежко. Това наложило полагането на ежедневни грижи във връзка с нея. Във връзка с това П.С. бил помолен от синовете си да се грижи за тяхната майка, за което той се съгласил.
Тази задача затруднявала мъжа и, скоро откакто поел грижите за обездвижената жена, той декларирал на синовете си, че не се оправя и не може повече да извършва тези задължения. Било взето решение дамата да бъде настанена в профилирано здравно заведение.
Непосредствено преди този момент да се случи, през нощта на 16 против 17 декември 2020 година, П.С. отишъл в стаята на своята брачна половинка и я удушил. След това съобщил на съседка какво е направил. Извикан бил екип на незабавна помощ, който установил гибелта на болната жена. Възрастният мъж бил арестуван и притеглен към наказателна отговорност за тежкото съзнателно закононарушение, което направил.

Присъдата на Шуменския областен съд предстои на митинг и обжалване пред Апелативен съд – Варна.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР