Шумен. Областният управител д-р Владимир Йолов проведе работна среща с

...
Шумен. Областният управител д-р Владимир Йолов проведе работна среща с
Коментари Харесай

Работна среща за координация между Областно пътно управление и общините при ремонтни дейности на пътищата в област Шумен

Шумен. Областният шеф доктор Владимир Йолов организира работна среща с шефа на Областно пътно ръководство Димитър Ковачев, шефа на ВиК- Шумен Жанета Панайотова, кмета на община Каспичан Милена Недева и кмета на община Никола Козлево Ешреф Реджеб за разискване на взаимни дейности, с цел да бъдат приключени в период ремонтни действия на пътища в област Шумен, оповестиха от пресцентъра на община Шумен. Проблемът беше подложен от Областно пътно ръководство на среща при регионалния шеф предходната седмица, когато беше сигнализирано, че забавени действия от общини по замяна на водопроводи в обитаемоте места стопират осъществяването на поправки по републиканската пътна мрежа.

С оглед наложителни бързи дейности регионалният шеф съобщи, че е належащо да бъде направена съгласуваност сред институциите за приключването на ремонтните действия в период. По информация на шефа на Областно пътно ръководство Димитър Ковачев от предходната година се прави ремонт на път III-2082 Провадия-Кривня-Равна-Неново-Косово-Марково-Кюлевча-Мадара на територията на област Шумен.

Срокът за довеждане докрай на ремонтните действия е края на месец юни тази година, само че все още са спрени дейностите по пътните сектори, които минават през обитаемоте места Кюлевча и Марково. Изчаква се там да бъдат сменени водопроводи в селата, едвам по-късно секторите ще се ремонтират, само че има проблеми с финансирането на рехабилитацията на водопроводите.

Според кмета на община Каспичан Милена Недева общината има подаден план за финансиране в ПУДООС още през месец юли 2021г, само че към момента няма удостоверение за отпущането на нужните към 550 000 лева Управителят на ВиК Шумен Жанета Панайотова удостовери, че плануваните водопроводи за замяна са в извънредно неприятно положение и постоянно има повреди, само че сдружението няма запас да извърши цялостната им замяна.

Областният шеф се ангажира за този проблем да бъдат осведомени Министерство на околната среда и водите и ПУДООС, като взаимно да се търси решение и да бъде обезпечено финансирането, което ще разреши пътния ремонт да завърши в период.

В община Никола Козлево следва да се извърши рехабилитация на водопроводи в село Векилски.
С цел недопускане на сходни обстановки регионалният шеф ще изпрати писмо с предложение до Министерски съвет за правене на механизъм, касаещ ръководството на периоди за инфраструктурни планове към разнообразни министерства. Областният шеф е безапелационен, че е належащо да се работи редом, с цел да не се основава стеснение за популацията и ремонтните действия да се правят качествено и в период.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР