Шумен. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обвини правителството, че всяка

...
Шумен. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обвини правителството, че всяка
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Всяка нова мярка на кабинета води до ръст на инфлацията

Шумен. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов упрекна държавното управление, че всяка нова мярка, подхваната от кабинета, води до растеж на инфлацията, заяви БНР.

На среща със симпатизанти на ГЕРБ в Шумен Борисов упрекна ръководещите, че не се оправят с ценовата рецесия. Той разгласи, че ограниченията на кабинета залагат капан за идващите години:

" И по тази причина, (дори) да ме бутате да вършим избор на съмнение, да ми говорите за предварителни избори - не вземам участие. С това, което предизвикват сега, народът, в случай че не скочи незабавно, септември-октомври, когато дойдат и сметките за парното... Защо те махат ДДС-то на парното на софиянци. А тези, които не живеят в София, за какво ще им го заплащат, запитвам? А, тези, които имат отопление на газ? А тези, които имат на ток - те за какво няма да получават обезщетения? Ами, тези, които са на дърва в този район - те за какво няма да получат? ".

Тази инфлация всеки ден прави парите ни по-малко. Такава инфлация не е имало от 1970 година. На питателните артикули сега тя е 20,7% - сподели депутатът от ГЕРБ Делян Добрев:
" И знаете ли, за какво им е висока инфлацията - тъй като, освен, че крадат от всяко нещо, само че са и некомпетентни. Защото ние към този момент 11 месеца им обясняваме, че те, с цел да спрат инфлацията, би трябвало да поддържат бизнеса, да понижат цените на тока и газа за бизнеса, с цел да не се подвигат цените за нас ".
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР