Шумен. И тази година приоритет ще бъдат напорните и хранителните

...
Шумен. И тази година приоритет ще бъдат напорните и хранителните
Коментари Харесай

Ръководството на ВиК – Шумен провежда редовните срещи с ръководствата на общините в региона за подготовка на инвестиционната програма за годината

Шумен. И тази година приоритет ще бъдат напорните и питателните водопроводи, водоеми, резервоари и помпени станции
В началото на годината управлението на ВиК – Шумен организира постоянната поредност от срещи с кметовете на общините в региона за подготовка на годишната стратегия за вложения в обществените активи – ВиК системи и уреди. Бизнес-планът на сдружението е импортиран в период в КЕВР, следва самостоятелният регулатор да се произнесе по него след отпадането на мораториума върху цените на тока, парното и водата за семействата. В документа е заложено и наложително равнище на вложенията, разпределени по години за новия програмен интервал 2022-2026 година
На срещите управлението на сдружението показва желанията на оператора, а общините, в лицето на кмет и зам.-кмет, декларират техните потребности, свързани с предвижданията за развиване на съответната община и включените за ремонт улици. Обсъжда се нуждата от замяна на амортизирани водопроводи, преди полагане на нова асфалтова настилка и обектите, които ВиК операторът има опция да включи в подробната си капиталова стратегия за 2022 година, прецизират се бъдещи взаимни планове с оглед възстановяване на услугите, които ВиК – Шумен дава на своите клиенти.
ВиК – Шумен концентрира своята активност към значими усъвършенствания в обслужването на клиентите, за даване на качествени водоснабдителни и канализационни услуги. Основен приоритет на сдружението са довеждащите, напорните и питателните водопроводи и тяхната частична или цялостна замяна във всяка от общините. Важни за възстановяване на качеството на предоставяните от сдружението услуги са реконструкциите на водоемите и резервоарите, както и цялостната реорганизация и замяна на помпените станции в селата и цялостната реорганизация на шахтовите кладенци.
„ Срещите ни с кметовете са градивни и потребни и за двете страни. До 15.02.2022 година ще бъде финализирана подробната капиталова стратегия, в която включваме обекти, заложени в петгодишния бизнес проект, както и такива, които са измежду целите на общините. Те ще ни дадат успокоение, че през лятото няма да имаме фрапантни режими и дефицит на вода “, сподели Жанета Панайотова, шеф на ВиК – Шумен. „ Тази година ще бъде изключително сложна, поради високите цени на електрическата енергия, които изчерпват забележителна част от нашия финансов запас, както и покачващите се цени на строителните материали, само че ще поставим оптимални старания и ще продължим да работим за възстановяване на услугите за нашите клиенти “, добави госпожа Панайотова.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР