Шуай Пън най-накрая се показа пред света. Китайската тенисистка проведе

...
Шуай Пън най-накрая се показа пред света. Китайската тенисистка проведе
Коментари Харесай

Пън се показа пред МОК

Шуай Пън най-сетне се появи пред света. Китайската тенисистка организира видео диалог след големите терзания за ориста ѝ в последните седмици, откакто упрекна в полов тормоз ексвицепремиер на Китай. Бившата №1 на двойки " се видя " с президента на МОК Томас Бах, на който е споделила, че е " добре и е в сигурност ".

Немецът е първият началник на високо равнище, който има директна връзка с китайката. В разговора са взели участие още ръководителят на Комисията на спортистите към МОК Ема Терхо и членът на МОК от Китай Ли Линвей.

" Бях омекотен да видя, че Шуай е добре, което бе главното ни терзание. Изглеждаше спокойна. Предложих ѝ поддръжката ни и да държим връзка, когато пожелае - нещо, което тя оцени ", сподели Терхо.

" Видеото не трансформира нищо в нашата позиция, че желаеме цялостно следствие на случая - намерено, транспарантно и без цензура, както и на нейните обвинявания за полов тормоз ", оповестиха от WTA. Мненията са, че Пън е изолирана от управляващите в дома си, заради което има редица апели за протест на идните Олимпийски игри в Пекин 2022 най-много поради нарушените човешки права в най-многолюдната страна в света.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР