Щом няма да има правителство, значи няма да има и

...
Щом няма да има правителство, значи няма да има и
Коментари Харесай

Гореща политическа прогноза от Дончева. Очакваме ли парламент


„ Щом няма да има държавно управление, значи няма да има и бюджет. На 12-ти изтича ръководството на съответния бюджет. Общините могат да харчат по 1/12-та само че това не се връзва с нужните им финанси и това в годината, когато има локални избори ”, сподели Татяна Дончева в предаването " На фокус " по Нова телевизия. 

По думите й България наподобява на мафиотски трилър, само че това не е от в този момент. Според нея разногласието в прокуратурата би трябвало да бъде решен от правосъдната система и от новия състав на Висш съдебен съвет. 
-->
В предаването Дончева напомни отхвърли на Петър Стоянов да подпише указа на определения за основен прокурор Бойко Рашков и последвалия избор на Никола Филчев.

„ По времето на Филчев прокуратурата безусловно истеряса с най-странното държание. С този интервал са свързани делото „ Колев ”, където стана ясно, че незнайно какви хора стават основни и зам.-главни прокурори и те си вземат решение въпросите между тях с мафиотски средства ”, сподели още Дончева. 

Татяна Дончева напомни още, че държавното управление на Иван Костов по времето на основния прокурор Иван Татарчев е тръгнало против прокуратурата. „ Във всяка страна, и в царско време прокуратурата е била тясно обвързвана с политиката. Прокурорът би трябвало да е зависещ на закона. Той би трябвало да знае, че макар натиска, той би трябвало да бъде зависещ на закона ”, сподели тя.

„ В тоталитарно време не съм виждала принудително да се образуват каузи против някого ”, сподели юристът. Според нея казусът не е единствено в политическите обвързаности и в правосъдната система. „ Контактите би трябвало да се запазят, само че би трябвало да излезем от мафиотизирането на системата ”, безапелационна е Дончева.

Относно опитите да бъде формиран кабинет в това число и с ротационен министър председател политикът-юрист съобщи: „ Екстравагантности, които са самоцелни, които нищо не значат, аз отхвърлям да разясня ”.

„ Ако желаят да се женят на ротационен принцип, да раждат деца на ротационен принцип, може би могат и да ядат на ротационен принцип… Не може всичко, това са екстравагантности ”, безапелационна бе Дончева.

„ Политическото партньорство допуска доверие и взаимна работа. Първата и втората политическа мощ демонстрираха, че няма никакъв потенциал. Смисълът да се прави държавно управление, е да се решат избрани проблеми ”, изясни водачът на „ Движение 21 ”.

За неналичието на бюджет тя бе безапелационна, че към този момент е проблем и финансовото действие на страната. „ Щом няма да има държавно управление, значи няма да има и бюджет. На 12-ти изтича ръководството на съответния бюджет. Общините могат да харчат по 1/12-та само че това не се връзва с нужните им финанси и това в годината, когато има локални избори ”, сподели Татяна Дончева.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР