Що се отнася до отглеждането на краставици, спазването на няколко

...
Що се отнася до отглеждането на краставици, спазването на няколко
Коментари Харесай

7 съвета за богата реколта от краставици

Що се отнася до развъждането на краставици, спазването на няколко основни съвета може да ви обезпечи голямата годишна продукция.

Ето един взор към 7 основни съвета, които ще ви оказват помощ да отгледате най -добрата си годишна продукция до момента:

1.            Растение за ранното утринно слънце

Краставиците се нуждаят от доста слънчева светлина, с цел да дадат годишна продукция. Те разчитат значително на фотосинтезата за създаване на здрави, постоянни и продуктивни растения. Процес, който е концентриран напълно към слънцето.

Засадете вашата годишна продукция в регион, който получава най-малко 8 часа слънчева светлина всеки ден. И в случай че е допустимо, осигурете на растенията слънчева светлина рано заран.

2.            Добра почва = Големи краставици

Независимо дали са засадени в земята или в контейнери, краставиците се нуждаят от богата, плодородна почва, с цел да станат мощни и да процъфтяват. В допълнение, тази почва би трябвало да бъде лека и ефирна, с цел да разреши добър дренаж.

Когато засаждате, прибавете 6-8 чаши (няколко лопати) компост към всяка дупка за засаждане. Компостът прибавя жизненоважни хранителни субстанции, които елементарно могат да бъдат усвоени от краставиците. Но даже повече, той също по този начин разхлабва почвата, с цел да сътвори отличен дренаж.

3.            Садене в лехи

Когато засаждате непосредствено в почвата, засадете вашата годишна продукция на леко заострени купчини. Уверете се, че първото стъбълце е засадено заобикалящата го почва.

Краставичните растения са мощно податливи на изгниване. Но малко „ повдигнато засаждане “ оказва помощ да се защищити главното стъбълце от заседнала вода по време на значителни дъждове или поливане.

4.            Пресаждане против Директно засяване

Въпреки че краставиците могат да се отглеждат елементарно посредством непосредствено засяване, за избираме е ранното засаждане на семената и пресаждането. Допълнителният напредък и издръжливост на разсада дава на растението по-добър късмет да избегне и да се бори с офанзивите на враговете на краставиците.

5.            Внимавайте какво засаждате наоколо

Това, което засаждате към краставиците си, ще играе значима роля за тяхната продуктивност. Едно нещо, което би трябвало да се заобикаля сигурно, е развъждането на краставици покрай картофи. 

Картофите отделят вещество в почвата, което доста попречва растежа на краставиците. И засаждането им наоколо може да има опустошителни резултати върху реколтата ви.

6.            Редуване на културите

Краставиците, сходно на доматите и чушките, могат елементарно да развият заболявания, пренасяни от почвата, когато се засаждат в едно и също пространство година след година.

Завъртайте реколтата си всеки сезон, с цел да поддържате растенията здрави и мощни.

7.            Берете постоянно

След като растенията от краставици стартират да порастват и да създават, те би трябвало да се берат постоянно, с цел да продължат да създават.

Когато са претрупани с годишна продукция, растенията ще вложат силата си за увеличение на съществуващите плодове, а не за произвеждане на нови цъфтежи. 

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР