Щитовидната жлеза е един от най-важните органи в човешкото тяло.

...
Щитовидната жлеза е един от най-важните органи в човешкото тяло.
Коментари Харесай

Да почерпим от мъдростта на тибетските монаси! С това упражнение щитовидната жлеза работи като часовник

Щитовидната жлеза е един от най-важните органи в човешкото тяло. За да действа обикновено, тя се нуждае от несъмнено количество йод. Недостигът му при приема на храни и течности може да докара до затруднения и заболявания като „ ендемична гуша “. В ранна детска възраст пък уврежданията на щитовидната жлеза могат да доведат до закъснение на умственото развиване и да причинят кретенизъм. В сходни случаи нормално лекарите предлагат банкет на йодирана морска сол или непосредствено на йодни таблетки.

Тибетските монаси обаче имат едно просто упражнение, което дава още по-добри резултати, а постоянното му използване кара значимата ендокринна жлеза да работи като швейцарски часовник. Тази „ гимнастика “ може да се ползва по няколко пъти дневно в седнало или изправено състояние.

Упражнението е следното: стоплете дланите на ръцете си и ги поставете върху щитовидната жлеза за 10 секунди; преглътнете 3 пъти без да бързате; поемете въздух и издишайте постепенно, като в това време притиснете допустимо най-силно брадичката към гърдите; задръжте дишането за няколко секунди, след което повдигнете брадичката оптимално нагоре; задръжте по този начин 10 секунди и издишвайки, още веднъж притиснете брадичката към гърдите; в това състояние завъртете главата си няколко пъти в дясно и в ляво; повторете още веднъж тези придвижвания в същата последователност; завършете упражнението, като още веднъж стоплите с длани региона на щитовидната жлеза за 10 секунди.

 

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР