Щетите по двата газопровода Северен поток“ са причинени от детонация

...
Щетите по двата газопровода Северен поток“ са причинени от детонация
Коментари Харесай

Течовете по „Северен поток“ заради детонация на взривно устройство

Щетите по двата газопровода " Северен поток “ са породени от експлозия на взривно устройство, демонстрира следствието на Службата за сигурност на Швеция.

Изземванията, направени от мястото на престъплението, се проучват, с цел да покажат " дали някой може да бъде посочен като обвинен и по-късно притеглен под отговорност “, се споделя в изказване на Службата за сигурност. Завършеното следствие е " засилило съмненията за сериозен бойкот “, се акцентира още в текста.

 

Два теча в тръбопроводите, пресичащи Балтийско море от Русия до Германия, бяха разкрити в шведската изключителна икономическа зона предходната седмица. Още два други бяха регистрирани в ИИЗ на Дания, вследствие на което бе инициирано следствие и усилване на защитата на стратегическата енергийна инфраструктура в района.

 

Инцидентите породиха страхове, че Русия може да провежда скрити офанзиви против жизненоважни енергийни трасета, с цел да способства за увеличението на цените на горивата в  Европейски съюз с настъпването на зимата. Няколко държавни управления, в това число немското, дефинираха дейностите против газопроводите " умишлени “ и ги характеризираха като " бойкот “. Финландия означи предходната седмица, че единствено страна може да бъде способна да работи в подобен мащаб.

 

Кремъл отхвърли Русия да е виновна за гърмежите по " Северен поток ".

Изтичането на газ в шведската зона наподобява понижава, заяви бреговата защита на страната в сряда, до момента в който течовете край Дания стопираха още през уикенда.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР