Щефан Вайл, премиер на провинция Долна Саксония Ако членовете на

...
Щефан Вайл, премиер на провинция Долна Саксония Ако членовете на
Коментари Харесай

Ако социалдемократите гласуват срещу коалицията, ще навредят на Германия и ЕС“


Щефан Вайл, министър председател на провинция Долна Саксония

Ако членовете на Германска социалдемократическа партия (ГСДП) гласоподават против съдружното съглашение с консерваторите на канцлерката Ангела Меркел, може да навредят както на Германия, по този начин и на Европа, съобщи Щефан Вайл, министър председател на провинция Долна Саксония, представен от Ройтерс.

464-те хиляди членове на ГСДП гласоподават до през днешния ден по пощата дали да поддържат решението на партийното управление да удължи с още четири години необятната коалиция с консервативния блок на Меркел, която ръководи от 2013 година. Резултатът се чака в неделя.

По време на последното си посещаване в Брюксел Вайл съобщи, че всички, с които е приказвал, са били безапелационни, че Германия не би трябвало да бъде обхваната от неустановеност. " Това ще е неприятно за Европа, Германия и ГСДП. Ще има интервал на политическа неустановеност ", добави той.

В изявление за в. " Велт " Вайл посочи, че не би споделил, че негативно решение би довело до национална рецесия, само че то ще подкопае още повече доверието на мнозина в политическата система.

Младежкото крило на ГСДП приканиха членовете на партията да гласоподават срещу нов мандат на необятната коалиция с аргумента, че за партията ще е по-добре да премине в съпротива, с цел да се възвърне след тежкия удар на изборите през септември, напомня Ройтерс. Вайл съобщи, че през годините на участие в партията се е научил, че ГСДП би трябвало да взема решение проблемите си сама, а не да ги употребява за опрощение да не взе участие в държавното управление.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР