ще зарадва феновете на MMA с три битки за титли

...
ще зарадва феновете на MMA с три битки за титли
Коментари Харесай

Дербито на Мадрид между Атлетико и Реал в неделя по MAX Sport 4

ще зарадва почитателите на MMA с три борби за трофеи в неделната заран по, почитателите се завръщат към осмоъгълника

Голямото дерби на испанската столица Мадрид сред Атлетико и Реал е топ дуелът от XXVI кръг на испанската Ла Лига. Двата отбора са в челото на класирането и конфликтът сред тях се явява и директна борба в битката за купата. Мачът е в неделя от 17:15 часа и ще се излъчи директно по.

Преди да излязат в неделния ден на „ Уанда Метрополитано “, двата отбора са разграничени в класирането от 5 точки, като водачът Атлетико има и мач по-малко от Кралския клуб. Последният дуел сред двата отбора в края на декември 2020 година приключи с триумф на „ белите “ с 2:0 и в този момент момчетата на Зинедин Зидан също ще преследват трите точки, с цел да запазят възможностите си да завоюват шампионата.

В исторически проект Реал господства съществено над Атлетико, като от общо 226 мача посред им, „ Кралете “ са спечелили цели 112 против едвам 56 за „ Дюшекчиите “. През последното десетилетие и най-много след възхода на Атлетико под управлението на Диего Симеоне, Ел дерби де Мадрид се трансформира в европейска футболна класика. Със сигурност най-паметни за почитателите са дуелите от 2014 и 2016 година, когато Реал на два пъти се оправи с градския си противник във заключителен мач от Шампионската лига. Какво е подготвило за почитателите издание номер 227 на El Derbi, ще стане ясно от директното предаване на мача по на 7 март от 17:15 часа.

Поредният кръг на Серия А също ще предложи на почитателите класическо дерби от Италия, като Ювентус посреща Лацио. За разлика от предишния сезон, когато двата отбора водеха директна борба за Скудетото, тази година те изостават от миланските грандове в челото на класирането. Юве ще преследва наложителна победа, с цел да резервира теоретичните си шансове за триумф в края на сезона, до момента в който „ лациалите “ би трябвало да запишат три точки в актива си, с цел да запазят очакванията си за присъединяване в Шампионската лига и през идващия сезон. Двубоят сред Ювентус и Лацио от XXVI кръг на Серия А ще се излъчи директно по  в събота от 21:45 часа.

Феновете на ММА пък сигурно чакат със съществено неспокойствие галавечерта, по време на която ще се проведат цели три шампионски борби. Най-радостната вест е, че домакинът на събитието – супермодерният „ Апекс Сентър “ в Лас Вегас, ще одобри за първи път почитатели след началото на епидемията от ковид преди към 1 година.

От борбите за трофеи може би максимален интерес провокира дуелът сред носителя на пояса в полутежка категория Ян Блахович и непобедения доминант в по-ниската категория – междинна, Израел Адесания. Двамата ще излязат в последния мач на осмоъгълника, като Адесаня ще се опитва да вземе купата и при 93-килограмовите бойци. Това ще е първа отбрана за 37-годишния поляк Блахович, който е и сериозен новобранец съгласно букмейкърите.

Другите два шампионски дуела от актуалната галавечер трябваше да се състоят по време на UFC 256, само че бяха отсрочени за този уикенд, което подсигурява още по-страхотно представление. Хегемонът при дамите в UFC и сегашен притежател на два шампионски пояса – Аманда Нунеш, ще излезе за първи път на осмоъгълника през 2021 година за отбрана на купата си в категория перо против Меган Андерсън. Това ще бъде втора отбрана на пояса при 66-килограмовите за бразилката, която е в серия от единайсет следващи победи и няма загуба от 2015 година насам.

Третата борба за пояс на осмоъгълника в „ Апекс Сентър “ в Лас Вегас ще опълчи първенеца в категория петел Пьотр Ян против Алджамейн Стърлинг.

Шоуто ще бъде излъчено директно по на 7 март от 05:00 часа.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР