Ще внесем законодателни промени местното население да получава с предимство

...
Ще внесем законодателни промени местното население да получава с предимство
Коментари Харесай

Иван Иванов: В момента горските стопанства дават дървесина на фирми, които после препродават скъпо 

Ще внесем законодателни промени локалното население да получава с преимущество дърва

„ Задължение на държавните горски стопанства е да доставят хората с дърва. Друг е въпросът за какво те не го вършат. “ Това съобщи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “ и някогашен аграрни министър Иван Иванов в предаването „ Добър ден, България “ на радио „ Фокус “.

„ Добивът на дървесина продължава с цялостна пара, само че количествата, които са декларирани от локалното население, не се извършват “, уточни той.

„ В момента карат държавните горски стопанства да не дават тази дървесина на локалното население, а да я дават на компании, които след това препродават на по-скъпа цена. Това е озадачаващото, тъй като подписът на министъра стои под информация, съгласно която има задоволително дървесина към 26-ти октомври “, разяснява Иванов.

„ Като парламентарна група ще предизвикваме промени в Закона за горите, където категорично да се запише държавните горски стопанства да дават с преимущество добитата дървесина на локалното население “, акцентира социалистът.

Той разяснява още, че цените на държавните горски стопанства не са се трансформирали, като най-високата цена там е 50-60 лева на кубик, но  в същото време в частните хранилища се продава на над 200 лева Депутатът от левицата прикани държавното управление да влезе в ролята си и да спре спекулата.

„ Има потребност да се уточни нормативната уредба, тъй като бяхме очевидци на доста места, където политически се спекулира с доставката на дърва “, счита Иван Иванов.

По неговите думи служебният кабинет, макар че в неговите преимущества не би трябвало да влизат реализирането на кадрови политики, е направило извънредно доста смени в държавните горски стопанства. „ Това в допълнение докара до стрес в системата и до закъснение на доставките. Вероятността за подаване на неверна информация нагоре и неналичието на надзор е налице и е допустимо и това да е повода за това, което се случва “, сподели още Иванов.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР