„Ще търсим добрия баланс между приоритетите на нашето председателство и

...
„Ще търсим добрия баланс между приоритетите на нашето председателство и
Коментари Харесай

Цачева към правосъдния министър на Люксембург: Ще търсим широка подкрепа за приоритетите на председателство ни

„ Ще търсим положителния баланс сред целите на нашето председателство и общия интерес на Европейския съюз, като се стремим да получим поддръжката на допустимо най-широк кръг държави-членки, с оглед осъществяването на целите в региона на правораздаването ", съобщи министърът на правораздаването Цецка Цачева на сътрудника си от Люксембург Феликс Браз.

Двамата правосъдни министри се срещнаха през днешния ден след съвещанието на Съвета по правораздаване и вътрешни работи в Люксембург, на което публично бе признат Регламентът за основаване на Службата на Европейския прокурор.
Министър Цачева разиска целите на Министерството на правораздаването (МП) в границите на Българското председателството с министъра на правораздаването на Люксембург, като посочи предприемането на нужните дейности, свързани с институционализирането и действието на Службата на Европейския прокурор.

Тя осведоми сътрудника си, че по същата тематика на 26-27 март 2018 година Министерство на правосъдието планува семейството на конференция и насочи покана към господин Браз да бъде преподавател по една от тематиките.

От своя страна министър Браз означи, че България може да разчита на безспорната поддръжка на Люксембург, освен по тематиката за Европейската прокуратура. Той прикани Българското председателство да работи за допустимо най-бързото действие на Службата. С наслаждение бе призната и поканата за присъединяване в конференцията през март в София.

Министър Цачева получи поддръжка и за плануванаъа в границите на председателството конференция в региона на електронното правораздаване и електронните доказателства.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР