Ще спрем геноцида върху българите в РС Македония, каза лидерът

...
Ще спрем геноцида върху българите в РС Македония, каза лидерът
Коментари Харесай

Българи от РС Македония търсят помощ от Марешки

Ще спрем геноцида върху българите в районен съд Македония, сподели водачът на ВОЛЯ
Представители на българската общественост в Република Северна Македония потърсиха контакт с водача на Политическа партия ВОЛЯ Веселин Марешки. Те упорстват за по-категорична позиция на идващото ръководство във връзка с отбрана правата на българската общественост там.

„ Чухме за основаването на Патриотичната коалиция ВОЛЯ и НФСБ, в която вземат участие още уважавани партии. През годините бяхме лъгани и разочаровани от други обединения. Затова в този момент разчитаме на вас в идващото Народно заседание да предприемете нужните ограничения и да отбраните правата ни ”, споделиха българите от Република Северна Македония.

„ Всички виждат, че там от години се прави геноцид върху нашите събратя, които имат българско съзнание и тъкмо поради това са преследвани и унизени. Трябва да ги защитим. Не може там да се приказва за албанци, сърби, какви ли не други, те да имат конституционни права, а българската общност- не. Република Северна Македония доста губи с антибългарската си политика. Това продължава десетилетия, а България стои пасивна. Добросъседството може да се гради върху истината, не върху неистини, деформиране на обстоятелствата и нарушение на правата на такава огромна група българи ”, разяснява Марешки.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР