Ще спрем феодализма и авторитаризма в държавата. Няма да го

...
Ще спрем феодализма и авторитаризма в държавата. Няма да го
Коментари Харесай

Карадайъ в Търговище: Ще спрем феодализма

Ще спрем феодализма и авторитаризма в страната. Няма да го допуснем, макар дерибейщината на всякакви служители в държавния уред. Това е задачата ни и дълга ни през днешния ден. Това сподели ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ на предизборна среща в Търговище. Централният лъч на Движение за права и свободи спря първо в Омургаг, по-късно в Търговище и след това във Велики Преслав.

Ако компютърът е висящ, какво вършим? Рестарт. Ако страната е увиснала и върви надолу има потребност от рестарт, сподели в Търговище Карадайъ. И както даде обещание в с. Петко Каравелово, продължи и изнасянето на обстоятелства за положението на стопанската система.  

2000-а година Брутният вътрешен продукт на страната е някъде към 25 млрд.лв. Тогава идва Движение за права и свободи на власт. За 8 години Брутният вътрешен продукт на страната е към 75 милиарда лева - 3 пъти поведе. Дългът на страната през 2001, когато идва Движение за права и свободи на власт, е към 17,5 милиарда 2009, когато Движение за права и свободи излиза от властта, този дълг е 1,5 милиарда Това е резултат от развиване и вложения, напомни Карадайъ. И попита: Сега каква е картината?

След 10-годишно престояване на ГЕРБ във властта, Брутният вътрешен продукт се покачва до към 115 милиарда лева При нашето ръководство 3 пъти и половина, при тяхното към половин. 7 пъти разлика, съпостави обстоятелствата Карадайъ.

„ Покачиха се пенсиите, повишиха се малко заплатите. Но, те по този начин приказват - Бойко Борисов бил дал. Ако е по този начин, аз приканвам Национална агенция за приходите да влезе и да ревизира произхода на средствата му. Но, в случай че са от държавния бюджет, Бойко Борисов не ги е дал – това са парите на страната. Разликата е голяма. ”, сподели още Мустафа Карадайъ. И съобщи: „ Ние сме в предизборна акция, господин Бойко Борисов е претендент за депутат. С държавен запас прави предизборна акция – нарушаване на закона и конституцията. Но от кое място ги дава. Той пристигна на власт при 1,5 милиарда дълг, в този момент дългът е 21,5 милиарда лева по публични данни. Нали го осъзнахте? Над 20 милиарда лева дълг насъбрани от тях за последните 10 години. А от Движение за права и свободи – над 15 милиарда дълг върнати. ”

Ако през днешния ден Бойко Борисов се вижда като феодала в страната, за жалост и ние имахте такива фрагменти, които се мислеха за локални или районни феодали. Но ние докарахме демокрацията в България и не може да позволим този модел да се случва от депесари. Говоря за Бейзад. Не може държавен и партиен запас да се употребява като бухалка против бизнеса и хората. И по тази причина беше изключен от Движение за права и свободи. Само че феодалите се събират. И в този момент го виждаме в ГЕРБ, сподели още Мустафа Карадайъ. И продължи: „ И какво ще създадат? Ще употребяват силата на властта и властовия запас против нас. Те по този начин си мислят. Пропускат един миг. 89-а година, когато ние излязохме против танковете и автоматите, нямахме и тояги и камъни в ръцете си. Но нито танковете, нито автоматите можаха да ни спрат. Свалихме тоталитарния комунистически режим и докарахме демокрацията в България ”.

„ Затова като приказваме, че тези избори са най-важните след 1989-а години, желая доста ясно да разберем каква  е обстановката, тъй като в случай че 1989-а свалихме тоталитарната власт и докарахме демокрацията, нашият развой не беше единствено да свалим някого. 1991-а година от трибуната на Народно събрание Движение за права и свободи разгласи: Мястото на България е в Европа, само че пътят минава през Босфора. Днес е реалност. 2004 година, когато бяхме на власт станахме членове на НАТО. 2007 година, когато бяхме на власт, станахме членове на Европейски Съюз. Тоест 2001 година ние зададохме и посоката за развиване на България. ”.

Ето какво още сподели Мустафа Карадайъ в Търговище:

„ Днес би трябвало да се преборим с властническото ръководство в страната, с авторитаризма,  арогантността и експанзията. Ако тогава посочихме посоката за развиване на страната, през днешния ден би трябвало пъкъла посочим хоризонта и ние го вършим. От 5 години приказваме, че нашите цели за България са първо чист въздух, чиста вода, чисти храни, чиста сила – зелена стопанската система. Втори приоритет - високи технологии, трети – включване на свободните и дейни жители в политическите процеси. Призовавахме партиите да седнат на масата, с цел да определим целите на страната, с цел да може всички ние като жители да знаем посоката за развиване на страната. Бизнесът да знае коя е посоката за развиване на страната. Не пристигнаха и не седнаха на масата. 5 години. Нали знаем за какво? Защото нямат цели, които да ги слагат на масата, по тази причина ги няма. Но в България никой да не ни чу и разбра, през днешния ден нашите цели са целите на Европейски Съюз. Ето това е Движение за права и свободи и с нашата стратегия за ускорено развиване ние би трябвало да създадем по този начин, че да има заслужен живот за всеки жител. Не да тръгнем по чужбина на гурбет, с цел да си търсим прехранване, а тук в нашата татковина да имаме заслужен живот и почтени приходи. И то не с трупане на задължения за идващите генерации, и не да завещаваме на идващото потомство дъното на Европа, а в противен случай да заемем своето почтено място на картата на Европейски Съюз. Това е нашата стратегия за ускорено развиване. ”.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР