Ще се удължава ли учебната година заради дистанционното обучение в

...
Ще се удължава ли учебната година заради дистанционното обучение в
Коментари Харесай

Вълчев каза ще удължава ли учебната година

Ще се удължава ли образователната година поради отдалеченото образование в пандемия? Просветният министър Красимир Вълчев счита, че това не се постанова.

Към този миг не се постанова преструктуриране на материала и удължение на образователната година, сподели министърът във Велинградското село Биркова.

Близо 450 хиляди деца още веднъж са в класните стаи. 1500 родители са подали заявки децата им да продължат образованието си онлайн, заяви Вълчев.

Силно се надявам идната образователна година да стартира присъствено, съобщи министърът.

" Стартирахме едно от най-хубавите електронни образования. Ако има инфектирани деца или преподаватели, ще бъде налагана карантина на цялата паралелка ", съобщи Вълчев.

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев с очите си видя мизерните условия, при които учат децата в локалното ОУ " Д-р Петър Берон ". Вълчев самичък опитва неуместните остарели училищен чинове, до момента в който разговаряше с дребните поданици на планинското село и с техните преподаватели, дружно с домакините от общината - кметът доктор Костадин Коев и отрасловият му заместител Исмаил Моллов.

За наслада, това скоро ще се промени - преди дни държавното управление обезпечи на Община Велинград 1 718 000 лв. за създаване на ново учебно заведение.

Гостите бяха посрещнати обичайно с самун и сол от деца в национални носии.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР