Ще ревизираме по-високите цени на тока и парното, които обяви

...
Ще ревизираме по-високите цени на тока и парното, които обяви
Коментари Харесай

Манолова: Ще ревизираме по-високите цени на тока и парното, определени от КЕВР

Ще ревизираме по-високите цени на тока и парното, които разгласи КЕВР, тъй че да са посилни за заплащане от потребителите. Това съобщи през днешния ден ръководителят на обединението „ Изправи се! Мутри вън! “ Мая Манолова в утринния блок на Българска национална телевизия.

Наред с това от ИМВ ще внесат промени в Закона за енергетиката, с които цените на тока и парното да се дефинират на всеки три месеца. По думите на Манолова повишението на цените на тока и парното е топлинен удар, защото КЕВР безпричинно се съобразило с настояването на монополистите и усили парното с 20 %.

Изтъкна, че специалистите от „ Изправи се.БГ “ потвърдили, че през предходната година топлофикациите са надвзели близо 29 млн. лева Манолова посочи, че това е разликата сред прогнозната цена на природния газ, избрана от КЕВР и действително платената от топлофикациите. Според нея този орган се оказал " безусловно нездравословен " за българските жители, тъй като си измислили правила, съгласно които дефинира цената на природния газ за година напред.

" Време е гражданските организации и специалистите да оферират състава на КЕВР, тъй като сега той обслужва монополистите и стопански мощните ", добави Манолова и съобщи, че идващият парламент ще смени състава на регулатора.

По думите й смяната е необратима и хората го усещат.

" Страхът си потегля и вярата се разсънва. Макар да го няма някогашният министър председател, против жителите и обединенията на смяната са неговите пари - 8 милиарда лева, които той раздаде на приятелския кръг без търг и без конкурс. Това са 32 млн. лева, открити в „ златния мочур “ на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “ и 720 млн. лева, раздадени предплатено за поправки на язовири, а ремонтите още не са почнали. Бият се стопански, с цел да запазят властта и позициите си и опциите да живеят на гърба на българския народ ", сподели още Манолова.

По думите й мутрите още не си били тръгнали, а най-силното противопоставяне са изборите на 11 юли.

" Имаме потребност от всеки глас, с цел да може обединенията на смяната – „ Изправи се! Мутри вън! “, Демократична България и „ ИТН “ да имаме болшинство в Народното събрание и да създадем държавно управление, акцентира тя и прикани хората да гласоподават. Няма да оставим да бъдат извивани ръцете на новата власт. Ще имаме над 121 народни представители. Хората желаят държавно управление и нормалност. Първата крачка е, че ще изгоним мутрите. Втората крачка е жителите да почувстват смяната ", сподели Манолова.

Поясни, че един от първите законопроекти, който ще внесат, ще бъде за преизчисляване на пенсиите на база застрахователен приход от 2018 година, с което нарастването на всички пенсии ще бъде приблизително с 30 %. Ще внесем предложение за директна финансова поддръжка за всички компании, на които оборотите са намалели с над 30 %, сподели Манолова.

Изтъкна, че служебният кабинет подготвял актуализация на бюджета, тъй като пари в хазната има.

" Могат да се намерят пари за преизчисляване на пенсиите. За половин година това ще коства 1,5 милиарда лева Нашият проект за неотложна поддръжка на жителите и бизнеса е за 3 милиарда лева – 1 милиарда лева за пенсионерите, 1 милиарда лева за бизнеса и 1 милиарда лева за децата, младите фамилии и хората с увреждания ", съобщи тя.

Манолова бе безапелационна, че изборите ще бъдат по-честни. " Виждате с какво движение работи вътрешния министър. Купувачите на гласове има от какво да се опасяват. Ще бъдат ударени схемите за операции на вота и това ще промени резултата в посока на по-честни избори ", уточни тя.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР