Ще развиваме транспорта като високоефективна система, която включва всички видове

...
Ще развиваме транспорта като високоефективна система, която включва всички видове
Коментари Харесай

Николай Събев: Спират конкурсите за ръководни длъжности

Ще развиваме превоза като високоефективна система, която включва всички типове транспорти. Това съобщи министърът на превоза и известията Николай Събев по време на публично разискване за възобновяване на полетите от летище Русе и усъвършенстване на прекосяването през Дунав мост.

Един от методите е разтоварването на шосейния трафик, което би трябвало да се случи незабавно, разяснява Събев.

„ Държавата би трябвало да направи удобни условия по този начин, че превозвачът да избере желозопътният превоз. Да се качи на вагон, с цел да транзитира през България “, сподели още той.

Министър Събев добави, че свързването на разнообразни дребни ограничения и използването им като цяло, може да даде нужното ускоряване на прекосяването през Дунав мост.

„ Всичко е решимо. Ние ще имаме облекчени процедури за прекосяване на пасажери и товари през Дунав мост. Това е сигурно. Остана да свършим писмената работа, да се подготвим и да имам доста съществени причини, с цел да имам поддръжка и от сътрудниците в Министерски съвет “, разяснява още транспортният министър.

Той бе безапелационен, че България не е била задоволително дейна досега.
„ Отговорът е, в документи и обстоятелства, че в действителност ние не сме дейната страна. Румънците са задоволително мъдри и предприемчиви, да видят че в случай че нещо носи изгода на тяхното общество, те би трябвало да го създадат. По някакъв метод от 54-а година насам, без изключение, ние не сме били дейната страна в българо-румънските взаимоотношения във връзка – мостове, хидровъзел и инфраструктура “, сподели още Николай Събев.

По време на полемиките специалистите обясниха, че летище Русе все още е летателна площадка и с малко вложения може да стане изцяло функционално за публично прилагане. Аеропортът може от април да стартира да оперира, в случай че от страна на страната и общината бъдат направени вложения. Летището ще работи през деня при добра видимост за районна вътрешни полети.

„ Имаме неповторима обстановка – министерството желае това да бъде направено, разполагаме с поддръжката на другите министри, регионалният шеф и кметът на града работят в синхрон, имаме транспортьор с интерес да бъде ползвател, както и положителни специалисти във въздухоплаването. Сумата не е доста огромна – 2.6 млн. лева Това не е държавна помощ, а е задължения на страната за развиване на инфраструктурата. Така, че да получим финансирането, от което има потребност Община Русе и почваме “, съобщи Събев.

Той приказва още за нуждата от разделяне на речната и морската администрация, поради спецификата на двата типа превоз.

„ Река Дунав също е приоритет в съдружното съглашение. Ще поставим всички старания плавателният път да бъде употребен 365 дни. Ще стартират и безапелационни дейности по удълбочаване “, уточни министърът, като добави, че Русе в най-скоро време ще излезе от транспортната изолираност. „ Поех уговорката да работя в социална изгода, тъй като каквото съм почнал, съм го довършил. Какви ще бъдат резултатите зависи това какъв брой съидейници ще имаме “, сподели Николай Събев.

По този мотив той добави, че всички оповестени към този миг състезания за управителни длъжности са спрени или следва да бъдат спрени.

„ Това е обвързано с съдружното съглашение, само че и доста държим всички управителни фрагменти, в нашия случай в Министерството на превоза, да са годни, да имат качествата да вършат промени и да имат мощна мотивация да ги вършат. Само аз няма по какъв начин да го направя, би трябвало да имам съидейници. Така че тези, които са кандидатствали, да запазят самообладание и да аплайват отново, когато бъдат оповестени новите състезания с малко по-различни условия “, посочи министър Събев.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР