Ще продължим да се стремим към решаване на българо-македонския спор

...
Ще продължим да се стремим към решаване на българо-македонския спор
Коментари Харесай

Берлин ще продължи да натиска София за Македония

Ще продължим да се стремим към решение на българо-македонския спор и след края на немското председателство на Европейски Съюз в края на тази година, съобщи немският външен министър Хайко Маас в изявление за "Дойче веле ".

„ Ние сме последните, които ще се откажат, когато става въпрос за тази тематика. По създание, що се отнася до блокадата, става въпрос за двустранните връзки сред България и Северна Македония. Ние, като ръководител на Съвета на Европейски Съюз, положихме доста старания, с цел да се опитаме да намерим решение. За страдание, без триумф “, добави външният министър.

Според него страните от Западните Балкани, които се стремят към участие в Европейски Съюз, са постигнали голям прогрес през последните години, изключително Северна Македония, цитира думите му Фокус.

„ Хората там виждат бъдещето си в Европейски Съюз. Ето за какво те би трябвало да могат да разчитат на нашите обещания, в противоположен случай ще ни извърнат тил “, акцентира Маас.

Германският външен министър оцени, че европейската вероятност е значим тласък за политически и промени в региона на върховенството на закона, които също са в полза на Европейски Съюз.

В изявление във връзка края на немското председателство на Съюза Маас приказва и за пандемията от Covid-19, новия бюджет на Европейски Съюз и фонда за помощ, договарянията с Англия след „ Брекзит “, върховенството на закона в някои членове на блока, напрежението сред Гърция и Турция и връзки с Китай.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР